Fodbold

Her er dommen over Xavis debut som Barca-træner

TV 2 SPORTs fodboldeksperter så lovende ting fra den nye Barcelona-træner, da holdet vandt med 1-0 over Espanyol i et lokalopgør.

Sejren var det vigtigste.

Dette er fodboldeksperterne Andreas Laudrup og Mads Junker enige om efter FC Barcelonas 1-0-sejr over Espanyol lørdag aften.

For de tre point gav samtidig Xavier Hernández en god start som Barca-træner. Dertil er det kun positivt, at han også fik vist noget af det, som han vil forandre ved den klub, som han tidligere har spillet 767 kampe for.

- Det var en meget, meget opløftende kamp for FC Barcelona. Jeg synes, vi fik set nogle af de taktiske greb, som Xavi gerne vil implementere i holdet. Så alt andet lige synes jeg, det var meget opløftende og meget vigtigt for Xavi og Barcelona, at de fik de tre point, siger Andreas Laudrup.

- Det betyder utroligt meget at starte ud med en sejr for en ny træner, der kommer ind. Også for truppen. Det betyder meget, at de kom godt fra land. Men det betyder især meget, at de taktiske implementeringer blev udført i kampen. Der er ingen tvivl om, at det er noget af det, som den spanske presse vil kigge rigtig, rigtig nøje på.

På et lidt tyndt straffespark udnyttede Memphis Depay muligheden og scorede til 1-0 mod Espanyol. Video: TV 2 SPORT

Har truppen nok kvalitet?

Andreas Laudrup er faktisk imponeret over, at der allerede er en forskel at se, selvom Xavi kun har stået i spidsen for klubben i små to uger.

- Når han får flere muligheder for at træne med det her hold og til at få videreført de mange, mange taktiske implementeringer, som han gerne vil bidrage med, så tror jeg, vi får et positivt Barcelona-hold at se.

Mads Junker er enig med Andreas Laudrup, men påpeger dog et problem, som en ny taktik har svært ved at ændre på – nemlig spillernes kvalitet.

- Sejren var det vigtigste for Barcelona i dag. Men jeg synes også, vi så konturerne og tegningerne til, hvad det er, Xavi vil med det her hold.

- Spørgsmålet er bare, om han kan få det fulde udbytte ud af et mandskab, der ikke har den kvalitet, som han har været vant til i den klub her, siger Junker.

Spillerne har tillid

Barcelona-truppen glæder sig også over de tiltag, som den tidligere midtbanedynamo har lanceret.

- Det er en vigtig sejr, da vi er i en svær situation i ligaen. Generelt var vi gode, men manglede det sidste på deres banehalvdel. Vi skal fortsætte med at tro på tingene, have tillid – især med nye idéer, en ny filosofi og en ny træner, siger Busquets til SPORT.

Barcelona er sekser i tabellen efter sejren. Holdet har 20 point efter 13 kampe. Espanyol er nummer 11 med 17 point.

Barcelona stillede med otte spillere, der har en fortid på klubbens akademi. Xavi havde blandt andre fundet plads til den 17-årige kantspiller Ilias Akhomach, der fik debut og spillede de første 45 minutter.