Schmeichel svarer svensk journalist igen efter Qatar-spørgsmål

Peter Schmeichel blev søndag irriteret på en svensk journalist, der stillede kritiske spørgsmål om VM-slutrunden i Qatar.

Kritikken hagler ned over Qatar inden VM-slutrunden i 2022.

Det gør den i dag, i morgen og alle dage frem mod mesterskabet. Menneskerettigheder har været heftigt diskuteret, fordi ørkenstaten har noget så kontroversielle lovgivninger vedrørende blandt andet kvinder, homoseksuelle og migrantarbejdere.

Derfor falder der selvsagt spørgsmål om landets menneskerettigheder, og nogle af de spørgsmål faldt til landsholdslegenden Peter Schmeichel, som befinder sig i netop Qatar i disse dage.

Jeg ved ikke en gang, hvad du vil. Er det, fordi Sverige ikke kvalificerer sig, at du spørger på den her måde?

Peter Schmeichel

Svenske Fotbollskanalen interviewede Schmeichel i Qatar søndag, og her blev den tidligere Manchester United-målmand konfronterende over for den svenske journalist.

- Jeg troede selvfølgelig, du ville spørge mig om situationen i Manchester United. Det er svært nok. Jeg ønsker ikke at blande mig i dette. Vi spiller fodbold, og vi elsker fodbold. Vi har arrangeret fodboldturneringer i hele verden, siger han til Fotbollskanalen.

Peter Schmeichel giver flere gange udtryk for, at han ikke forstår, hvorfor det er fodboldspillernes ansvar at tage stilling til Qatars lovgivning.

Han lægger rigtig meget fokus på, at det ikke er spillerne, der har valgt, at VM skal spilles i Qatar.

- Det handler om fodbold. Jeg har ikke besluttet, at VM skal afholdes i USA, Canada og Mexico om fire år, i Qatar nu, i Rusland eller i Brasilien. Jeg tager ikke den beslutning. For mig handler det om fodbold. Det er fodboldturneringer. Al politik og andet kan komme en anden gang, lyder det fra Schmeichel.

"Jeg ved ikke, hvad du vil"

Den svenske journalist fra Fotbollskanalen bliver ved med at spørge Schmeichel ind til kritiske emner, hvor han blandt andet kommer med eksemplet, at Danmark gav udtryk for, de ikke ville deltage i ishockey-VM i Hviderusland.

Ishockey-VM blev efterfølgende rykket, og da Schmeichel bliver konfronteret med det faktum, svarer han tydeligt provokeret journalisten igen.

- Mit spørgsmål til dig er, hvorfor er det sporten, der skal gøre det her? Hvorfor ikke politikerne? De er valgt til at gøre de her ting og få de her ting ordnet. Jeg ved ikke en gang, hvad du vil. Er det, fordi Sverige ikke kvalificerer sig, at du spørger på den her måde?, lyder det fra den tidligere landsholdsmålmand.

Sverige har stadig mulighed for at kvalificere sig til VM i Qatar. De er ét af 12 europæiske playoffhold, som kæmper om tre VM-pladser.

Du kan se hele interviewet her.

Schmeichel var også til Qatars Formel 1

Peter Schmeichel var ikke kun i Qatar for at markere, at der nu kun er ét år til starten på VM.

Danskeren var også til stede til weekendens Formel 1-grandprix i Doha, hvor han lørdag deltog i et arrangement, der både skulle promovere motorsportens kongeklasse og VM.

Her kunne man blandt andet se Schmeichel stå på mål i en straffesparkskonkurrence, hvor flere Formel 1-kørere og tidligere fodboldstjerner scorede efter behag.

VM i Qatar starter om nøjagtig ét år, når slutrunden bliver sat i gang mandag den 21. november 2022.