Fodbold

Stor tvivl om Barcelona-straffespark: - Virkede som en joke

FC Barcelona vandt 1-0 i lørdagens kamp mod Espanyol på et straffespark, der af flere anses som særdeles tvivlsomt.

Det holdt hårdt, men FC Barcelona fik, hvad de kom efter i Xavis første kamp som cheftræner for klubben.

Sejren kom i hus på en straffesparkscoring af hollandske Memphis Depay efter 48 minutters spil. Men måske skulle hjemmeholdet slet ikke have haft det kampafgørende straffespark.

På banen virkede det som en joke

Raul de Thomas, Espanyol-spiller

Flere både spillere, medier og eksperter peger i hvert fald på, at forseelsen var enten meget tynd eller slet ikke til stede.

- Jeg synes, han (forsvarsspilleren, red.) er på bolden først. Det må jeg sige. Han har selvfølgelig også venstre fod på Memphis’ højre fod. Jeg synes nu nok, at han spiller meget bold. Han er på bolden med foden, han tackler med, lød det blandt andet fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker under kommenteringen.

Straffesparket blev begået på den senere målscorer Memphis Depay.

Hollænderen kom i et stærkt løb ned gennem feltet med kurs mod mål. På kanten af det lille felt blev han mødt af Espanyols Leandro Cabrera, der satsede og gik ned i en glidende tackling.

Kampens dommer pegede straks på pletten. Straffespark. Espanyol-spillerne stormede hen mod ham, men hverken han eller VAR-rummet ændrede kendelsen.

Se situationen i videoen over artiklen.

Afstemning

Synes du, der var straffespark?

"Det virkede som en joke"

I Espanyol-lejren, som kendelsen gik ud over, var der selvsagt også stor utilfredshed med straffesparket.

- På banen virkede det som en joke. Det er muligt, at der er en berøring, men der var ingen intention om det, siger holdets store profil Raul de Thomas ifølge Mundo Deportivo.

- I begyndelsen af sæsonen sagde de, at der skulle mere til, før der blev fløjtet for et straffespark. Jeg tror ikke, der var straffe.

Tidligere topdommer melder fejl

I de spanske medier blev situationen også taget op efter kampen. Og her var der lige så meget tvivl.

Blandt andet vurderer den tidligere spanske topdommer Eduardo Iturralde Gonzalez, at kampens dommer "ikke skulle have fløjtet det straffe". Det skriver AS.

Samtidig forklarer Iturralde, at VAR ikke har mulighed for at tilbagekalde kendelsen, da der er en berøring mellem Espanyol-spilleren og Depays fod.

I den spanske sportsavis Marca bliver straffesparket ligeledes omtalt som "diskutabelt" og "tvivlsomt".

De mange utilfredse reaktioner får dog ingen betydning for kampens resultat.

FC Barcelona fik tre vigtige point, som bringer dem op på en sjetteplads i ligaen med otte point op til de to nuværende tophold Sevilla og Real Sociedad.

Søndag har Real Madrid mulighed for at overhale de to tophold, hvis de slår Granada. Kampen spilles klokken 16.15, og den kan ses på TV 2 SPORT X.