Fodbold

Paven fik italiensk stjerne i dommertøjet

Den italienske landsholdsstjerne Ciro Immobile havde en noget anderledes søndag end vanligt. Han var fodbolddommer på pavens befaling.

Kender du det, når paven lige ringer og hører, om du kan dømme en fodboldkamp i weekenden? Formentlig ikke.

Skulle enkelte tillade sig at drømme om sådan et opkald, vil det nok være de bedste fodbolddommere i verden.

Alligevel var det en lille målfarlig angriber, der modtog det noget uventede opkald.

Den italienske landsholdstjerne Ciro Immobile var nemlig blevet specifikt udvalgt af Pave Frans til at dømme en velgørenhedskamp mellem et udvalgt hold fra Vatikanstaten og et hold fra Lazios medarbejderstab.

Derfor trak Ciro Immobile søndag i dommertøjet og havde ansfaret for at styre slagets gang, hvilket italieneren var stolt over.

- En unik og spændende oplevelse, sagde Ciro Immobile ifølge Eurosport om oplevelsen.

- Det er dejligt at have deltaget i denne begivenhed, som paven ønskede. Og det var en ære at blive valgt som kampens dommer.

Undervejs i velgørenhedskampen havde Immobile nok at se til, for der blev scoret svimlende 14 mål i kampen, der endte 7-7. Opgøret blev afviklet på Lazios træningsanlæg, hvor Immobile til dagligt holder til.

Dagen forinden var der også fodbold i Lazio, da mandskabet fra Rom tabte 0-2 til storholdet Juventus. Her var Immobile ikke med, da han døjer med en skade.

Det gjorde angriberen til gengæld ikke i sommer, hvor han spillede en væsentlig rolle, da Italien vandt EM efter en dramatisk straffesparkskonkurrence mod England.