Fodbold

Zlatan om svinestreg: - Jeg vil gøre det igen

Ifølge den 40-årige svensker er ingen mennesker perfekte - selv ikke Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic gik hårdt til den spanske back César Azpilicueta og nedlagde ham med vilje i en VM-kvalifikationskamp tidligere i november.

Det indrømmer AC Milan-angriberen i et interview med den britiske avis The Guardian.

Jeg er perfekt, når jeg er mig selv. Det betyder ikke, at jeg ikke vil lave fejl, men jeg lærer af dem

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic begik en regulær svinestreg i den seneste landskamp for Sverige, da holdet på udebane mødte Spanien søndag 14. november i en tvekamp om den direkte VM-billet i den europæiske gruppe B.

Her fældede Zlatan den spanske back César Azpilicueta med fuldt overlæg til sidst i kampen, hvor den næsten to meter høje svensker løb direkte ind i den noget mindre Azpilicueta, der røg til jorden efter en hård skuldertackling.

Men det er ikke noget, som svenskeren skammer sig over - tværtimod.

Det skyldes, at spanieren - i Zlatans optik - forinden havde begået en dumhed imod en svensk spiller. Men det fremgår ikke, hvem Azpilicueta skulle have gjort noget forkert imod.

Zlatan indrømmer, at det var dumt at skubbe hårdt til Azpilicueta, men forklarer samtidig, at han "100 procent sikkert" ville gøre det igen.

Den svenske landsholdsspiler fik et gult kort for tacklingen, og dermed går Zlatan Ibrahimovic glip af Sveriges første kvalifikationskamp til marts om en VM-billet til Qatar.

Det uperfekte menneske

I interviewet med The Guardian gør Zlatan Ibrahimovic sig flere filosofiske tanker omkring sit liv.

Livet går ifølge svenskeren "op og ned", og hvis alt var perfekt, så var der ikke noget at tale om.

Mennesker laver til stadighed fejl, og ingen er perfekte - selv ikke Zlatan.

- Jeg siger: "Jeg er perfekt, når jeg er mig selv." Det betyder ikke, at jeg ikke vil lave fejl, men jeg lærer af dem, forklarer Zlatan Ibrahimovic.

Hårdt for kroppen

Ifølge svenskeren er det ikke let at være blandt verdens bedste fodboldspillere som 40-årig.

- Det er ikke nemt. Hver dag, jeg vågner, har jeg ondt overalt. Men så længe jeg har mål, så længe jeg har adrenalin, så fortsætter jeg, siger Zlatan Ibrahimovic.

Den store svensker har gennem sin fodboldkarriere altid levet højt på sin blændende fysik, men med alderen har angriberen måttet sande, at skaderne er blevet hyppigere.

Men svenskeren fortæller, at han arbejder stenhårdt for at holde sig på toppen rent fysisk.

På trods af sin fodboldmæssige fremskredne alder ønsker Zlatan Ibrahimovic at spille fodbold på absolut topplan, så længe det er muligt.

Det værste for svenskeren vil nemlig være at sidde tilbage med følelsen af, at han stoppede sin karriere for tidligt.

Derfor er det i Zlatans optik bedre først at sætte støvlerne på hylden, når han "helt færdig".

Gammel på et ungt hold

Zlatan Ibrahimovic har i løbet af sin gloværdige karriere spillet på en lang række af Europas allerfineste fodboldadresser - i Ajax Amsterdam, Juventus, Milano, Barcelona, Paris og Manchester United.

Svenskeren spillede for AC Milan fra 2010 til 2012, men vendte tilbage til den italienske klub i 2020. Og målet med at igen at spille for milaneserne var at forvandle det unge hold i Serie A.

Angriberen kalder det "utroligt", at AC Milan har den yngste trup blandt de førende europæiske klubber, selv når den 40-årige svensker regnes med.

Det, der tænder ilden i Zlatan Ibrahimovic, er hverken penge eller opmærksomhed.

Svenskeren lever og ånder derimod for den adrenalin, som han får ved at spille sammen med sine markant yngre medspillere, fortæller han.