Fodbold

City tager gruppesejr efter flot comeback mod PSG

Både Manchester City og Paris Saint-Germain er klar til knockout-fasen i Champions League.

To af favoritterne til at vinde Champions League er Manchester City og Paris Saint-Germain.

Og nu er det sikkert, at begge mandskaber er med, når knockout-fasen indledes til foråret. Det står klart efter femte runde, hvor engelske Manchester City på hjemmebane leverede et fornemt comeback og sikrede tre vigtige point.

For ikke nok med, at Manchester City er videre, så er de nu også sikker på at gå videre på gruppens førsteplads, mens franske PSG tager andenpladsen.

Manchester City 2-1 PSG

  • 0-1: Kyllian Mbappé (50')
  • 1-1: Raheem Sterling (63')
  • 2-1: Gabriel Jesus (76')

I gruppens anden kamp vandt tyske RB Leipzig 5-0 over Club Brügge fra Belgien. Dermed har begge hold nu fire point og skal kæmpe om tredjepladsen, der giver adgang til Europa League.

City-dominans fra start

Manchester City dominerede i første halvleg og kom også frem til de fleste chancer.

Efter kort tid havde Citys midtbanespiller Rodri et hovedstød, men det blev headet væk af PSG-stopperen Presnel Kimbembe.

Citys kantspiller Riyadh Mahrez var i fremragende spillehumør og fik reddet et forsøg af udeholdets Achraf Hakimi.

Citys midtbanespiller Oleksandr Zinchenko blev sat op til en afslutning, men den blev blokeret af PSG-anfører Marquinhos, som generelt stod i vejen for meget.

Stolpen stod i vejen for Ilkay Gündogan, da Citys centrale midtbanekreatør havde chancen for at få brudt dødvandet i opgøret mellem mastodonterne.

Mbappé scorer på sjælden chance

PSG fik sine muligheder på kontrastød, men for ofte blev det ikke for alvor farligt, og Lionel Messi var en skygge af sig selv.

Da det endelig blev farligt, afsluttede PSG-angriberen Kylian Mbappé for hurtigt og sløset, så bolden susede langt over målet.

Fem minutter inde i anden halvleg fik PSG sammensat et godt angreb med hurtige pasninger, og Lionel Messi serverede bolden for Mbappé, som passerede City-keeper Ederson mellem benene.

Føringen varede dog ikke længe, da Raheem Sterling tæt under mål udlignede til 1-1 efter 63 minutter.

Indskifter afgjorde kampen

Neymar fik en gylden mulighed for at score, men PSG's brasilianske angrebsstjerne ramte forbi den ene stolpe.

I stedet gik City op og scorede i den anden ende efter et flot gennemspillet angreb. Den indskiftede angriber Gabriel Jesus afgjorde kampen med målet til 2-1 efter 76 minutter.

I den anden kamp i gruppen vandt RB Leipzig med hele 5-0 ude over Club Brugge og har nu fire point på tredjepladsen. Club Brugge har også fire point, men er dårligere i det indbyrdes regnskab med Leipzig.

Den danske landsholdsangriber Yussuf Poulsen sad ude med en skade for Leipzig.