Fodbold

Højbjerg hyldet for ikke at juble over scoring

Den nye Tottenham-træner Antonio Conte lovpriser midtbanemotor Pierre-Emile Højbjerg for ikke at juble over sin scoring i weekendens kamp mod Leeds.

Se alle de danske klubber og flere internationale storhold i Europa League og Conference League på TV 2 PLAY.

Pierre-Emile Højbjerg er en vindertype og en fighter.

Det har den danske Tottenham-spiller vist gentagne gange, og i weekendens Premier League-opgør mod Leeds gjorde han det igen.

Efter knap en times spil udlignede den danske landsholdspiller til 1-1 på hjemmebane foran 60.000 fans, der brød i vild jubel, men det gjorde Højbjerg ikke selv.

I stedet, da bolden krydsede stregen, vendte danskeren sig med det samme rundt og løb tilbage mod midterlinjen.

Uden at fortrække en mine i ansigtet, men med armen gestikulerende, bad han sine holdkammerater om at følge ham tilbage bag midterlinjen.

Conte kalder Højbjerg for kriger

For Højbjerg var ikke tilfreds over sin scoring, da det "blot" var et udlignende mål mod Leeds. Den danske viking ville have mere, og den tanke påskønner den nye Tottenham-træner Antonio Conte.

- Han er en kriger, og han forstod, at 1-1 ikke er nok for os. Søndag var det vigtigt at vinde, siger træneren til klubbens hjemmeside.

Hvad både Højbjerg og Conte kan glæde sig over er, at kampen endte med en 2-1 sejr til London-klubben, efter Sergio Reguilón scorerede sejrmålet midt i anden halvleg.

Og selvom danskeren ikke jublede ved sin egen scoring, var tonen helt anderledes ved sejrsmålet.

- Jeg har svært ved at juble, når det står uafgjort, men det betød selvfølgelig meget for mig, siger Højbjerg om sit mål.

- Men hvis du ser, hvordan jeg jublede ved 2-1, var det som, hvis det var mig selv, der scorede. Det er pointen for mig. At vinde, at vinde, at vinde, at vinde. Når vi vinder, kan vi juble og fejre, men indtil da holder vi vores hoveder nede og arbejder hårdt, slutter danskeren.

Efter 12 kampe har Spurs 19 point på syvendepladsen. Der er 10 point op til Chelsea, der fører den engelske Premier League.

Målet var danskerens andet Premier League-mål i denne sæson, hvor Højbjerg har spillet så godt som fuld tid i samtlige 12 kampe for London-klubben.