Fodbold

Hylder Ronaldo efter nye rekorder

Tirsdag var en god dag for Manchester United. Den bød på en sejr, rekorder og en debut til Michael Carrick.

En, to, mange.

Det er efterhånden umuligt at holde styr på Cristiano Ronaldos rekorder. Med sit mål i Manchester Uniteds 2-0-sejr over Villareal i Champions League tirsdag aften føjede portugiseren flere nye meritter til sit i forvejen imponerende CV. Det skriver det anerkendte statistikmedie OptaJoe.

  • Han er den første spiller nogensinde til at score i de første fem kampe af en Champions League-sæson for en engelsk klub*
  • Han har scoret Uniteds fire seneste mål i Champions League. Det er han den første til at gøre for klubben sin Wayne Rooney i 2010
  • Det er tredje gang, han scorer et kampvindende mål i de sidste 15 minutter af en Champions League-kamp i denne sæson. Det er flest af alle spillere i én sæson i turneringen

* Kvalifikationskampe tæller ikke med

Den engelske klub sikrede sig avancement med sejren – blandt andet takket være Ronaldo. I det hele taget var det et United-hold i bedring trods en svær tid, der blandt andet har budt på fyringen af Ole Gunnar Solskjær.

Derfor kan Ronaldo og co. med ro i sindet læse om kampen onsdag morgen.

Michael Carrick, midlertidig træner i United: - Det er sådan, han (Ronaldo, red.) gør. I de store kampe, de store øjeblikke, når du mangler et mål eller det der ekstra, leverer han. Han har den kolde, kalkulerende mentalitet til at holde sig rolig.

- Han panikker ikke, når der kommer en chance. Jeg er glad for at have ham og slet ikke overrasket over, at det lykkedes ham at score for os, siger Carrick efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Peter Schmeichel, tidligere målmand i United: - Sikke en fantastisk respons af spillerne i en turbulent tid. Det var lige, som det skulle være. En sejr, rent mål og en billet til knockoutfasen i Champions League. Godt gået, Michael Carrick og Manchester United. David De Gea (målmand i Manchester United red.) var igen fremragende, skriver han på Twitter.

Rio Ferdinand, tidligere forsvarsspiller i United: - Den her kamp handlede om sikkerhed, disciplin, og de havde en plan. Det er de ting, vi har efterspurgt uge efter uge.

- Det var ikke smuk, eventyrlig fodbold, som vi kan lovprise. De smøgede ærmerne op og var svære at slå, siger han ifølge Daily Mail i BT Sports studie efter kampen.

Debut som træner

Kampen mod Villareal var Michael Carricks første i spidsen for den engelske storklub.

Søndag blev Ole Gunnar Solskjær fyret efter vedvarende rygter om hans afsked. 48-årige Solskjær blev ansat som manager i Manchester-klubben i slutningen af marts 2019 – han kom til klubben i 2018 i rollen som caretaker.

United indtager en skuffende ottendeplads i Premier League, hvor de er hele tolv point efter førerholdet Chelsea.

Michael Carrick er ansat som midlertidig træner, mens klubbens ledelse finder en permanent løsning.