Fodbold

Træner nægtede at give hånd: - Ikke pæne billeder

Spartak Moskvas cheftræner, Rui Vitória, var forundret, da han blev afvist af Napolis Luciano Spalletti.

Se alle de danske klubber og flere internationale storhold i Europa League og Conference League på TV 2 PLAY.

De fleste fodboldfans kan formentlig genkalde sig et billede af to trænere, der mødes ved midterlinjen og hilser på hinanden med et håndtryk, inden de igen går hver til sit.

En respektfuld gestus, der normalt finder sted inden og efter en fodboldkamp. Og når det ikke sker, er det som regel noget, der vækker opsigt.

Det skete onsdag aften, da Napoli på udebane tabte til Spartak Moskva i Europa League. Her afviste italienernes cheftræner, Luciano Spalletti, forsøget på et håndtryk fra hjemmeholdets Rui Vitória for i stedet at gå direkte i omklædningsrummet.

- Jeg synes ikke, det var pæne billeder. Han viser rigtig dårlig stil ved ikke at sige tak for kampen, sagde TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen under kommenteringen.

Napoli kunne med en sejr have sikret sig videre adgang til knockout-fasen i Europa League. Nederlaget på 2-1 betyder nu, at italienerne pludselig er kommet under pres inden den sidste runde.

"Han hilste ikke på mig inden kampen"

Men det var ikke nederlaget i den russiske hovedstad, der nagede Spalletti. Det var i stedet en episode inden kampen.

- Han hilste ikke på mig inden kampen. Det er dér, man giver hånd til den anden træner. Ikke kun efter kampen, fordi man har vundet.

- Jeg hilser altid på gæsternes træner inden en kamp. Det er for nemt kun at gøre det, når man har vundet. Du er nødt til at byde gæsterne velkommen, siger Spalletti ifølge Football Italia.

At Luciano Spalletti ikke hilste efter kampen, er noget, som hjemmeholdet har været hurtige til at reagere på. Her antyder de ved hjælp af to emojis, at Spalletti agerede som en klovn, mens Rui Vitória udviste god stil og klasse.

Europa League Grp. C

Europa League Grp. C
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
16312109+110
263121510+510
362221211+18
46204411-76