Fodbold

Brøndby smider føring og taber - kan stadig nå Conference League

Brøndbys føring holdt kun i ganske kort tid. De tabte med 1-3 og misser avancement i Europa League.

Se alle de danske klubber og flere internationale storhold i Europa League og Conference League på TV 2 PLAY.

Brøndby IF 1 - 3 Lyon

  • 1-0: Mikael Uhre (51')
  • 1-1: Ryan Cherki (57')
  • 1-2: Ryan Cherki (67')
  • 1-3: Islam Slimani (76')

Brøndby og Sparta Prag spiller om tredjepladsen i sidste spillerunde, der vil give en plads i Conference League. De mødes i Prag på sidste spillerunde.

Rangers vandt med 2-0 over Sparta Prag i den anden gruppekamp.

Europa League Grp. A

Europa League Grp. A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
16510165+1116
2622265+18
3621369-37
46024211-92

Sådan forløb kampen /ritzau

Niels Frederiksens tropper ligger sidst i gruppen med to point for fem kampe, men kan stadig sikre sig en plads i Conference League efter nytår ved at vinde den sidste gruppekamp i Prag om to uger.

Med fem superligasejre på stribe gik Brøndby selvtillidsfyldt ind til opgøret og var ikke bange for at spille med fra start.

I modsætning til udekampen i Lyon, hvor det i store perioder var ren overlevelse, turde de blågule gå længere frem og presse højere.

Brøndby scorer kampens første mål og lægger sig foran mod Lyon med 1-0. Video: Caroline Tarrasson

Brøndby havde ofte held til at vende spillet ind over midten og derefter ud på kanterne, hvor farten blev udnyttet. Det var også opskriften bag værternes bedste målchance i første halvleg. Den faldt i det 36. minut, men midtbanespilleren Mathias Greve blev blokeret af en vågen franskmand.

Anden halvleg var blot seks minutter gammel, da jublen for alvor brød løs på Brøndby Stadion.

Gik død i anden halvleg

Her opsnappede Simon Hedlund bolden efter en Lyon-fejl og fandt sin angrebskollega Mikael Uhre, der midt for mål prikkede 1-0-målet over stregen.

Glæden varede dog ikke længe, for seks minutter senere mislykkedes Brøndby-backen Blas Riveros med en dribling få meter fra eget mål, så Lyons 18-årige komet Rayan Cherki let bragte balance i regnskabet.

Cherki straffede værterne igen i det 66. minut, hvor stortalentet fik alt for meget plads og efter et godt træk huggede Lyon på 2-1.

Helt galt gik det for Brøndby ti minutter senere, da Lyon-angriberen Islam Slimani steg til vejrs og øgede til 3-1 for gæsterne med et godt hovedstød.

Brøndby savnede netop den kynisme, som Lyon viste med tre mål på 19 minutter, og var aldrig for alvor tæt på at gøre det spændende i kampens afslutning.