Fodbold

Dét skal du holde øje med i stor aften for dansk fodbold

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker glæder sig til torsdagens europæiske kampe, hvor alle fire danske hold spiller vigtige kampe.

Se alle de danske klubber og flere internationale storhold i Europa League og Conference League på TV 2 PLAY.

Torsdag aften bliver afgørende for de danske holds europæiske succes i denne sæson. Det er virkeligheden efter fire spillerunder af dette års Europa- og Conference League-gruppespil.

Flere af de danske hold er presset til sejr, hvis drømmen om europæisk fodbold efter nytår skal bevares. TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker har kigget på situationen for de danske klubber og giver sit bud på, hvor de står.

- Det bliver en rigtig stor aften for dansk fodbold. Vi har tre hold på hjemmebane, og nu spidser det for alvor til. Der er to kampe tilbage, og alle fire klubber har noget at spille for. Det kan gå hen og blive en fantastisk aften set med danske briller, siger Mads Junker.

Brøndby

Modstander: Lyon

Niels Frederiksen, Brøndby-cheftræner:

- Vi ved, det er en hård modstander. Det er gruppens bedste hold, vi skal møde i morgen. Derfor skal vi ramme vores topniveau. Det gælder både den individuelle spiller og som kollektiv. Og så skal vi være dygtigere til at skabe nogle chancer.

Mads Junker:

- Det positive er, at Brøndby har skæbnen i egne hænder. Det bør være en relativ stor fordel for Brøndby, at Lyon allerede har vundet gruppen og dermed har væsentlig mindre at spille for.

- Men alligevel har jeg stadigvæk Lyon som favoritter i kampen. De har så mange dygtige spillere, at selv deres reservespillere er topklasse-spillere. Men et Brøndby Stadion med ild i plejer at gøre en forskel, så det er ikke udelukket, at Brøndby kan skabe et resultat.

Europa League Grp. A

Europa League Grp. A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15500154+1115
2521254+17
3511349-54
4502329-72

Randers FC

Modtander: CFR Cluj

Mads Junker:

- På et tidspunkt skal de jo til at vinde en kamp i deres gruppe, og det kunne meget vel være mod Cluj. De har en svær kamp i sidste runde, og derfor vil de formentlig være topmotiverede for at vinde torsdag. Uafgjort flytter ikke alverden, så en sejr vil være vigtig.

- Jeg frygter lidt, at det ender med endnu en uafgjort for Randers, men jeg håber virkelig, de vinder. Det vil være en fed fortælling for både dansk fodbold og Randers, hvis eventyret kan fortsætte efter jul.

Europa Conference League Grp. D

Europa Conference League Grp. D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1532073+411
2514098+17
351316606
4501427-51

FC Midtjylland

Modstander: Braga

Bo Henriksen, FC Midtjylland-cheftræner:

- Hvis man ser på tabellen, kan alle regne ud, at det er finalen. For at vi selv skal kunne bestemme, hvad der skal ske, skal vi vinde i hvert fald. Vi har kigget på rigtig mange tal og scenarier i forhold til, hvad vi kan bruge uafgjort til, og der er vi kommet frem til, at det er minimalt.

Mads Junker:

- Det er gruppens førsteplads, de møder, og med det i mente, vil det ikke være så tosset at få en uafgjort. Men Midtjylland sigter efter at gå videre blandt de to første, og derfor skal de til at vinde nogle af deres hjemmekampe.

- Jeg tror, det ender med en uafgjort, for det kan begge mandskaber trods alt leve med. Det vil være et fint point for FC Midtjylland, og det vil Braga også være tilfredse med. Så det mest realistiske udfald er nok et kryds.

Europa League Grp. F

Europa League Grp. F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1531153+210
25302118+39
352217708
4501438-51

FC København

Modstander: Lincoln Red Imps FC

Jonas Wind, FC København-angriber:

- Hvis vi får tre point og er lidt heldige med det andet resultat, kan vi allerede have sikret os førstepladsen. Vi skal ud og gøre vores arbejde færdigt først og fremmest, og så måske håbe på et resultat i den anden kamp.

Mads Junker:

- Det er en kamp, der ikke er helt så nem, som man kunne tro. Det er svært ikke at undervurdere en sådan modstander, men mon ikke FCK nok skal klare det. De klarede trods alt en sværere udebane i PAOK.

- Jeg er ret overbevist om, at det nok skal blive til en FCK-sejr. I det omvendte opgør var de trods alt så meget bedre, selvom de lige skulle i gang. Mon ikke FCK vinder med to eller tre mål

Europa Conference League Grp. F

Europa Conference League Grp. F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15401135+812
2522185+38
3522164+28
45005215-130