Fodbold

Grunden til Brøndbys flotte Superliga-stime findes uden for Superligaen

Niels Frederiksen og Andreas Maxsø mener, at de europæiske kampe har haft stor betydning for, at Brøndby har hentet masser af point på det sidste.

Se alle de danske klubber og flere internationale storhold i Europa League og Conference League på TV 2 PLAY.

Seks kampe uden nederlag på tværs af alle turneringer.

Fem sejre i træk i Superligaen. Tre point mod FC Midtjylland. Sejr over FCK.

Der er ikke noget at sige til, hvis de ikke kan få armene ned på Vestegnen. Brøndby buldrer derudaf - ja, faktisk har de fået kontakt til toppen af Superligaen.

Men hvad er egentlig forklaringen? Deres kampe i Europa League, hvis man spørger dem selv.

- Det har hjulpet os til at komme op på et højere niveau. Når man spiller sådan nogle kampe om torsdagen, tror jeg på, at man kan tage det med over i Superligaen. Ikke altid bare én til én, men det giver noget – det er der ingen tvivl om.

- Det har været positivt for os. Ret ofte taler man jo om, at det er svært at spille både i Europa og i Superligaen. Men jeg synes, at vi har håndteret det ganske fint, siger cheftræner Niels Frederiksen.

"Helt sikkert en fordel"

Med til historien hører det naturligvis også, at de danske mestre skiftede meget ud på holdet inden sæsonen. Det har krævet en mindre tilvænning.

Ikke desto mindre er anfører Andreas Maxsø enig med sin cheftræner.

- Når man spiller på et højere niveau torsdag aften, gælder det om at tage det med ind i Superligaen, og det synes jeg, vi har formået. Vi har været stærke i den periode, hvor vi har spillet to-tre kampe om ugen, siger han.

Brøndbys pointgennemsnit i Superligaen

Der er stor forskel på antallet af point, Brøndby har hentet i Superligaen før og efter deres første kamp i Europa* i denne sæson.

Før: 0,6 point per kamp

Efter: 2,2 point per kamp

* Den første af to kampe mod RB Salzburg i kvalifikationen til Champions League regnes som den første kamp i Europa.

Særligt i begyndelsen af sæsonen, hvor Brøndby var hårdest ramt på pointfronten, gav kampene uden for Superligaen et tiltrængt afbræk.

- Det har været dejligt, og det har været en befrielse at komme ud og slå hovedet fra, når det ikke gik så godt i Superligaen i starten. Vi kunne spille mere frit, når det var europæisk, så det har helt sikkert været en fordel, siger Andreas Maxsø.

Nu kan Brøndby-lejren så passende forsøge at tage succesen med fra Superligaen til Europa League. Her er holdet nemlig hårdt brug for point, når de møder Lyon torsdag aften.

Europa League Grp. A

Europa League Grp. A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
16510165+1116
2622265+18
3621369-37
46024211-92