Fodbold

- Det er sådan noget, fodboldspillere hader, siger Delaney om landskampe

Når klubbernes sæsoner slutter til foråret, står den ikke på sommerferie for flere spilleres vedkommende.

2022 bliver et specielt år for verdens bedste fodboldspillere.

VM spilles nemlig sidst på året i stedet for i sommeren, og så var der formentlig nogle, der så frem til en dejlig lang sommerferie.

Men nej.

Når de europæiske ligaer slutter, er der nemlig Nations League på programmet. Endda hele fire kampe mellem den 2. og 14. juni.

- Fire kampe efter sæsonen er sådan noget, fodboldspillere hader. For at være helt ærlig. Der vil man gerne kunne slappe af, siger Thomas Delaney til TV 2 SPORT.

Nations League er det europæiske fodboldforbunds "nye dreng i klassen". Landene er inddelt i fire niveauer og kan rykke op og ned, således at man møder hold omkring sit nuværende niveau.

Næsten aldrig testkampe

Og der er ikke bare tale om venskabskampe. Fejler man i den konventionelle kvalifikation til EM og VM, giver Nations League en ekstra chance. Hvis man vel at mærke gør det godt nok og vinder sin gruppe.

- De betyder noget for rangering. Det gør venskabskampe også, men det betyder noget for kvalmuligheder og så videre, så der er ingen fribilletter på landsholdet længere. Der er næsten aldrig en testkamp, siger Delaney.

- Vi bliver nødt til at gribe det superseriøst an.

Danmark er i den europæiske A-række, men kender endnu ikke modstanderne i Nations League. Der trækkes lod til turneringen 17. december.

Udsigt til nul VM-testkampe

Op til sommerens EM-slutrunde var det danske landshold samlet i god tid og nåede at spille to testkampe, før det for alvor gik løs.

Det bliver der efter alt at dømme ikke noget af, når VM i 2022 først skydes i gang 21. november.

- Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal forholde mig til det. Det lyder jo helt vanvittigt, siger Delaney.

Den spanske sæson slutter i starten af maj næste år.