Fodbold

Mæhle og Atalanta bryder 32 års sejrstørke på Juventus’ græs

Et flot mål sikrede Atalanta en yderst sjælden udesejr over Juventus.

Den 8. oktober 1989 vandt Atalanta med 1-0 på udebane mod Juventus.

27. november 2021 hev holdet fra Bergamo alle tre point med derfra igen for første gang siden.

32 års sejrstørke sluttede 1-0 på et imponerende mål af Duvan Zapata i første halvleg. Joakim Mæhle spillede hele kampen for Atalanta, der med sejren cementerede fjerdepladsen i Serie A.

Omvendt var liganederlaget Juventus' femte i denne sæson, og 'Den Gamle Dame' er nummer otte med syv point op til top-4.

Sådan forløb kampen

/Ritzau

Selv om Juventus var presset, fik klubben fine muligheder.

Efter 20 minutter blev Federico Chiesa eksempelvis sendt afsted i en friløber efter en lang sukkerbold fra Weston McKennie, men den italienske landsholdsprofil brugte for lang tid og blev tacklet i sidste øjeblik.

Det blev Duvan Zapata ikke, da han fik chancen i den anden ende otte minutter senere.

Atalanta gik i højt pres og brød et Juventus-opspil midt på banen. Bolden blev hurtigt slået dybt til Zapata, der tog et par træk og smaskede bolden i nettet via undersiden af overliggeren fra en position i udkanten af feltet.

I anden halvleg virkede spillet en smule fastlåst, og som kampen skred frem, trak Atalanta sig længere tilbage på banen og skruede ned for aggressiviteten i presset.

Det sidste kvarters tid belejrede Juventus sin modstanders banehalvdel, men Atalanta forsvarede sig stærkt mod hjemmeholdet, der ikke havde kreativiteten til at dirke defensiven op.

Til allersidst fik Paulo Dybala chancen på et frispark lige uden for Atalantas felt, men han ramte oversiden af overliggeren.