Fodbold

Smider point efter bizart selvmål

Det er svært at score på Athletic Bilbaos hjemmebane San Mamés, men Granada scorede tre gange i en 2-2-kamp.

Diamanter dannes under pres, men det gør absurde selvmål også.

Fredag aften formåede tre Granada-spillere således i kluntet forening at bugsere bolden ind over egen målstreg under pres fra de to Athletic Bilbao-spillere Iñaki Williams og Iker Muniain.

Et selvmål til 2-2 et kvart før tid. Det blev også kampens resultat.

- Holdet gjorde det godt, men vi rejser herfra med Bilbaos andet mål på nethinden. Det er en bittersød fornemmelse, for vi havde ellers fået vendt kampen rundt, siger Granada-spilleren Sergio Escudero efter kampen, som udeholdet førte med 2-1 ved pausen.

Fire katastrofer på fem sekunder

  • I det 76. minut bliver Iñaki Williams sendt afsted mod Granadas mål. Han afdribler målmanden, men mister efterfølgende kontrollen over bolden, der dog ruller videre mod målet.
  • Granada-forsvarsspilleren Raul Torrente er på vej til at afværge den farlige situation, men han falder og ruller rundt tæt foran målstregen.
  • Forsvarskollegaen Luis Abram når frem og sparker bolden væk fra målstregen, men direkte ind i Torrente, der kort efter – i forsøget på at sparke til hjørne – rammer stolpen, så bolden forbliver i spil.
  • Målmand Luis Maximiano kommer til undsætning i fart, men ender med at bugsere bolden ind over målstregen med Bilbao-duoen Iñaki Williams og Iker Muniain som nærmeste vidner.

- En række katastrofale uheld, en kædereaktion – kald det, hvad du vil. Athletics andet mål var en surrealistisk opvisning, skriver SPORT om målet.

- Bizar håndtering, skriver Marca.

Med det ene point kravler Granada over nedrykningsstregen i LaLiga, mens Athletic Bilbao er nummer 8 efter 14 kampe.