Fodbold

Solgte sin Lars Høgh-trøje for 51.000 kroner: - Jeg ryster helt

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Pengene skal doneres til kræftforskning, forebyggelse og støtte til patienter som Lars Høgh.

Bjarne Jensens følelser fik frit løb, da kampen om hans unikke OB-trøje spidsede til. Til sidst gik den for hele 51.000 kroner.

- Det er helt sindssygt. Jeg ryster helt, lød det i P4 Fyns morgenflade.

Historien om trøjen er da også helt speciel.

For 27 år siden sad Bjarne Jensen på lægterne på Odense Stadion og så målmandslegenden Lars Høghs sidste kamp i 1993.

Efter kampen kastede Lars Høgh sin målmandstrøje ud til publikum, og den røg lige i armene på Bjarne Jensen.

Penge til forskning i kræft

For nylig fik Bjarne Jensen den idé at sælge målmandstrøjen til højest bydende og donere penge til kræftforskning, forebyggelse og støtte til patienter som Lars Høgh.

Det er jo immervæk en klat penge

Bjarne Jensen

Lars Høgh blev ramt af kræft i bugspytkirtlen i 2018, og for knap tre uger fortalte den nu 62-årige målmandslegende, at han ikke længere kan tåle kemo og modtager livsforlængende behandling.

Den melding gav Bjarne Jensen idéen til auktionen.

- Det var for at gøre en god gerning og samle ind til Kræftens Bekæmpelse på den sørgelige baggrund med Lars, sagde Bjarne Jensen tidligere på ugen til TV 2/Fyn.

Da TV 2/Fyn fik fat i Bjarne Jensen i hans hjem i Morud, kort efter at auktionen var afsluttet, var det en tilfreds og overvældet fodboldfan, der mødte dem.

- Det er jo immervæk en klat penge. Det er helt vildt, sagde Bjarne Jensen og tilføjede:

- Nu skal jeg lige puste ud. Der kom bud hele natten, men på en eller anden måde er det måske rigtig nok, at Damixa får den.

Ti gange så meget

Bjarne Jensen havde optimistisk sat startprisen på spillertrøjen til 5000 kroner, men det endte altså med, at han med Damixas afgørende bud på 51.000 kroner kan donere mere end ti så meget til kampen mod kræft.

- Tak for initiativet, Bjarne Jensen og tak for interessen til de øvrige. Vi er stolte over at kunne støtte et godt formål, og samtidigt få et godt minde bragt hjem, skriver Damixa i en kommentar til at fået trøjen hjem.

Det særlige ved trøjen er nemlig, at trøjen er prydet med Damixas logo, som var sponsor for OB dengang i sæsonen 1993/1994.

Auktionen sluttede klokken 8.17, som symboliserede, at Lars Høgh nåede at spille 817 kampe for OB.