Fodbold

Alt handlede om Maradona, da Napoli udspillede Lazio

Napoli kørte rundt med Lazio som var det en hjemmekamp i slutningen af 80'erne.

Hvad ville være en oplagt tilføjelse på Diego Armando Maradona Stadium i Napoli?

En statue af Diego Armando Maradona. Klubbens altoverskyggende legende.

Så her et år efter argentinerens dødsfald den 25. november sidste år afslørede Napoli præcis sådan en før søndagens hjemmekamp mod Lazio. Kampen vender vi tilbage til om lidt.

Inden startfløjtet fandt en smuk ceremoni nemlig sted foran 40.000 tilskuere, hvor blandt andre Pelé meldte sin ankomst i en videohilsen undervejs:

- I kender den kærlighed og respekt, jeg har for Maradona. Nu har jeg anledning til at fortælle jer, at vi aldrig må glemme så stor en spiller som ham. Han var en ven, og jeg mener, han fortjener denne ceremoni i Napoli, lød det blandt andet fra den efterhånden 81-årige brasilianer.

Selve afsløringen af statuen fik den tidligere Napoli-præsident Corrado Ferlaino - manden, der hentede argentineren til klubben i 1984 - lov at stå for.

Maradona ville være stolt

... over den måde, Napoli spillede på i første halvleg mod Lazio.

Piotr Zielinski slog tonen an efter syv minutter, hvor en smule forvirring i gæsternes forsvar tillod polakken at brage Napoli i front.

Få minutter senere var det Dries Mertens' tur. Nutidens vel nok bedste bud på en spillende legende i Napoli, hvor han har gang i sin niende sæson.

Angriberen afdriblede to modstandere og tvang forsvaret ud af balance, hvorefter han problemfrit drejede bolden ind til højre for målmanden. Som sagt ville Maradona være stolt.

Belgieren overgik sig selv senere i halvlegen, hvor han fra kanten af feltet skruede bolden over målmanden og over i det lange hjørne på sin førsteberøring.

3-0 til Napoli og mål nummer 139 af Mertens, der har været klubbens mest scorende spiller siden 2019. Maradona nåede 115, og Marek Hamšík 121.

I anden halvleg fik Lazio sat prop i forstået på den måde, at Napoli kun fik scoret en enkelt gang ved Fabian Ruiz mod slutningen af kampen. Med 4-0-sejren går napolitanerne alene på førstepladsen i Serie A efter 14 runder.

Napolis storhedstid

Diego Armando Maradona blev 60 år. Han døde af et hjerteanfald.

Den argentinske fodboldtroldmand spillede Napoli fra 1984 til 1991, hvor han førte holdet til to mesterskaber, en italiensk pokaltitel og supercup samt den daværende UEFA Cup.

Napoli har ikke vundet Serie A siden.

I 1986 vandt Maradona desuden VM med Argentina.