Coronavirus

13 spillere smittet med Omikron - hold trak sig fra kaoskamp

I alt har 17 spillere og stabsmedlemmer afleveret en positiv PCR-test, og heraf er 13 identificeret med Omikron-varianten.

Kaosset var totalt, da Belenenses lørdag aften gik på banen til hjemmekampen mod storholdet Benfica i den portugisiske liga.

For grundet et større coronaudbrud var hjemmeholdet kun i stand til at stille med ni spillere. To af dem var i øvrigt målmænd, og otte kom fra klubbens ungdomsafdeling. Kampen blev afblæst, da Belenenses var bagud med 0-7.

Ifølge nyhedsbureauet AP har de portugisiske sundhedsmyndigheder mandag meddelt, at hele 13 af de i alt 17 smittede Belenenses-spillere er identificeret med Omikron-varianten, der første gang blev opdaget i Sydafrika og nu hastigt spredes til store dele af verden.

Smittespredningen er angiveligt sket, efter en af klubbens spillere for nylig vendte hjem fra et ophold i netop Sydafrika.

Generaldirektøren for de portugisiske sundhedsmyndigheder, Graça Freitas, har i et interview med TSF Radio forklaret, at de Benfica-spillere, der lørdag var i aktion, nu vil blive testet. Derudover oplyser Freitas, at de har "strammet kontrollen" efter ankomsten af Omikron-varianten.

Belenenses har endnu ikke selv bekræftet historien.

Afblæste kampen, da tredje spiller blev skadet

Kampen mellem Belenenses og Benfica har de seneste dage fået meget omtale i de internationale fodboldmedier på grund af de specielle forhold.

Belenenses-præsident Rui Pedro Soares forklarede i forbindelse med opgøret, at klubben ikke havde mulighed for at aflyse kampen på forhånd, selvom det stod klart, at de ikke ville være i stand til at stille med et fuldt hold.

Det portugisiske bundhold kom bagud efter 25 sekunder og var altså bagud 0-7 ved pausen.

Kort tid inde i anden halvleg blev kampen endegyldigt afblæst, da den tredje af de ni spillere måtte trække sig med en skade. Dermed var Belenenses ikke i stand til at fuldende opgøret med de syv spillere, som er minimumskravet i portugisisk fodbold.

Efter kampen sagde Rui Pedro Soares, at "fodbolden havde mistet sit hjerte".

- Fodbold har kun hjerte, hvis det er konkurrencedygtigt. Fodbold har kun hjerte, når det er et forbillede for folkesundheden, lød det fra klubpræsidenten.