Fodbold

Drogba tog ordet og hyldede Kjær foran verdens øjne

Simon Kjær kom i fokus, selvom han ikke var blandt de sidste kandidater til Ballon d'Or-prisen.

Simon Kjær blev ikke kåret til verdens bedste spiller, men han har vundet kærlighed og respekt fra hele fodboldverdenen i 2021 for sin ageren i forbindelse med Christian Eriksens hjertestop under EM i sommer.

Det kom atter til udtryk ved Ballon d'Or-ceremonien mandag aften.

Pludselig besluttede aftenens vært, fodboldlegenden Didier Drogba, at tage ordet, før showet gik videre.

- Jeg vil gerne bruge et øjeblik på at snakke om noget, der betyder meget for mig. Jeg vil gerne hylde en mand, der virkelig gjorde en forskel i år. Denne mand er en helt, og det her er større end fodbold. Større end os. For mig er det højdepunktet i 2021, begyndte Drogba.

Imens dukkede en italiensk avisforside op på scenens bagskærm, hvor Simon Kjær stod med armene omkring Christian Eriksens kæreste, mens landsholdsspillerne dannede mur rundt om Eriksen på græsset under EM-kampen mod Finland den 12. juni.

- Simon Kjær reddede sin vens, Christian Eriksens, liv. Min damer og herrer – en klapsalve for den danske anfører, Simon Kjær. En klog mand sagde engang, at ikke alle helte bærer kappe. Tak, Simon Kjær, sluttede den tidligere Chelsea-angriber sin salut.

Top-20

Simon Kjær var blandt de 30 nominerede til prisen som årets bedste fodboldspiller.

Stemmerne fra landstrænere, landsholdsanførere og journalister rakte til en 18.-plads foran store navne som Luka Modric, Harry Kane, Mason Mount og Bruno Fernandes.

Det var første gang, danskeren var nomineret til prisen, der har været arrangeret af mediet France Football siden 1956.