Fodbold

Chokeret over pragtmål, selvom hun bare gjorde som til træning

Det er ikke første gang, at Mille Gejl har scoret på så overlegen vis. De andre gange har det bare været på træningsbanen, fortæller hun.

Hvis de fremmødte tilskuere på Viborg Stadion var begyndt at fryse i vinterkulden, fik de en varm vitaminindsprøjtning i det 84. minut af landskampen mellem Danmark og Rusland.

Den stod danske Mille Gejl for, da hun bragede Danmark foran 3-0 og sendte dem på komfortabel VM-kurs.

Både forarbejdet og slutproduktet var til topkarakter, da hun først brillerede med en fræk dribling bag om sit støtteben og forbi en modstander på kanten af Ruslands felt, inden hun efter en hurtig vending sendte bolden helt op i krydset fuldstændig uden chance for den russiske keeper.

- Vi øvede nogle skud til træning i går (mandag, red.), og da jeg vender foran feltet, kan jeg godt se, at det er præcis samme position. De sad der i går, så jeg tænkte: "Nu prøver jeg bare". Og så gik den sgu ind, siger Mille Gejl til TV 2 SPORT.

Blev chokeret

Selvom hun havde øvet lignende situation til træning, var hun tydeligt overrasket, da bolden i sikker kurs sejlede i mål. Hun tog sig til munden med begge sine hænder og så både glad og lettere forvirret ud.

Du virkede lidt overrasket. Var du det?

- Ja. Jeg må nok indrømme, at jeg blev lidt chokeret. Men det er dejligt. Altid dejligt at score mål og hjælpe til på holdet, siger den danske målskytte.

Kan vise sig at blive en afgørende scoring

Selvom sejren nærmest allerede var sikret, da den 22-årige landsholdsspiller leverede drømmemålet, kan det vise sig at være et vigtigt mål.

Alle scoringer tæller nemlig mod Rusland, som Danmark duellerer med om gruppens førsteplads, der giver en direkte plads til VM. Med aftenens resultat er danskerne foran russerne med tre point, men de to hold mødes igen i Rusland til september næste år.

Her bliver det – hvis holdene som forventet gør arbejdet færdigt mod gruppens svagere nationer – afgjort, hvem der ender på første- og andenpladsen. Grundet 3-1-sejren i Viborg kan Danmark tåle at tabe med et – måske to – mål i Rusland.