Fodbold

Lykkelig Simon Kjær: - Det er det bedste øjeblik i min karriere

Landsholdsanfører Simon Kjær blev mandag hyldet ved Ballon d'Or-ceremonien, og danskeren nyder tilværelsen i fodboldkarrieren.

- Det er det bedste øjeblik i min karriere.

Så tydelig var Simon Kjær, da han mandag deltog i Ballon d'Or-ceremonien, hvor han undervejs blev hyldet af salen for sin livsreddende indsats mod Christian Eriksen i sommer.

- Jeg er på listen over de 30 spillere i aften, og jeg har hjulpet til, at Milan spiller Champions League i denne sæson, siger den glade dansker ifølge Football-Italia.

- Vi kæmper med om mesterskabet i denne sæson. Jeg har altid forsøgt at forbedre mig i løbet af min karriere, og jeg har aldrig tvivlet på min karakter. Det er ikke en overraskelse for mig, at jeg er her.

Simon Kjær blev ved mandagens kåring nummer 18, hvor han modtog 8 stemmer. Det er mere, end hvad verdensstjerner som Luka Modric, Harry Kane, Mason Mount og Bruno Fernandes gjorde.

Hyldet på ny, men vil forsøge at komme videre

Undervejs i showet blev Simon Kjær hyldet af værten Didier Drogba, der talte i flotte vendinger om måden, Simon Kjær håndterede Christian Eriksens hjertestop på i sommer.

- Jeg vil gerne hylde en mand, der virkelig gjorde en forskel i år. Denne mand er en helt, og det her er større end fodbold. Større end os. For mig er det højdepunktet i 2021, sagde Drogba blandt andet.

Efterfølgende ærede hele salen den danske landsholdsanfører i et rørende øjeblik, og anerkendelsen glæder Simon Kjær, men han vil samtidig forsøge at komme videre fra hændelsen.

- Det er noget, der stadigvæk er tæt på mit hjerte, men jeg vil forsøge at komme videre, selvom jeg respekterer alle spørgsmålene omkring det. Det er noget, jeg aldrig vil glemme, sagde danskeren ifølge Football-Italia.

- Det er en meget personlig ting, og heldigvis endte det lykkeligt. Ellers ville jeg ikke være her nu. Det vigtigste er, at han (Christian Eriksen, red.) har det godt. Det har det altid været, og nu vil jeg prøve at komme videre, siger Simon Kjær.

Danskeren fortæller, at han synes, det var fortjent, at Lionel Messi vandt prisuddelingen for syvende gang i karrieren, og han føler sig heldig over at have spillet mod den argentinske troldmand.

Kjær tror ikke, at der nogensinde kommer en som Messi igen.

Lionel Messi dik 613 stemmer ved årets Ballon d'Or, mens Robert Lewandowski fik 580 på andenpladsen.