Fodbold

Tyske medier kalder Ballon d'Or-kåring en "skandale og farce"

Tyske medier, læsere og fodboldpersoner forstår ikke, at Lionel Messi vandt Ballon d'Or foran Bayern München-stjernen Robert Lewandowski.

613 mod 580. Stemmefordelingen var uhyggeligt jævnbyrdig.

2021-vinderen af prisen som verdens bedste fodboldspiller, Ballon d'Or, blev for syvende gang i historien argentinske Lionel Messi, der henviste polske Robert Lewandowski til andenpladsen.

Det er intet andet end en trøstepræmie - en farce

Sven Becker, digital chef på Sky Sports

Messi blev i den forgangne sæson LaLiga-topscorer og vandt pokaltitlen i Spanien, mens han med Argentina vandt det sydamerikanske mesterskab.

Lewandowski var storfavorit i 2020, hvor kåringen dog blev aflyst på grund af coronapandemien. I år er han dog blevet tysk mester, mens hans slog Gerd Müllers utrolige scoringsrekord i Bundesligaen, hvor han lavede svimlende 41 mål.

Han måtte dog nøjes med prisen som årets bedste angriber, men at Bayern München-angriberen ikke modtog Ballon d'Or er lidt af en gåde i Tyskland.

- Der er 12 måneder i 2021 og ikke blot den ene, hvor Messi havde stor succes. Jeg er fan af Messi, men han stråler ikke på fodboldbanen i øjeblikket, siger Bayern-legenden Lothar Matthäus, der er ekspert på tysk Sky Sports, til BILD.

"Det kan ikke være rigtigt"

Samme medie langer kraftigt ud mod kåringen af Messi. Her er et udpluk af, hvad den store avis skriver:

- Skandalevalg! Lewandowski blev kun toer.

- Det kan ikke være rigtigt.

- Bayern-stjernen har leveret i årevis og scoret mål og sikret titler.

- I 2021 slog Lewandowski Bundesligaens scoringsrekord og bliver mester igen. Han er i år topscorer i Champions League og i Bundesligaen. Men det er øjensynligt ikke nok.

Tysk Sky Sports har lavet en meningsmåling på sin hjemmeside, hvor omkring 85 procent af bruger ligeledes mener, at valget af Messi frem for Lewandowski var forkert.

- For at gøre ondt værre har arrangørerne netop lanceret en pris for den bedste angriber. Den går til Lewandowski. Det er han så sandelig, men det er intet andet end en trøstepræmie - en farce, skriver Sky Sports' digitale chef Sven Becker i en kommentar.

Artiklen fortsætter under afstemningen.

Afstemning

Hvem fortjent at vinde Ballon d'Or?

Messi sendte klar besked

Hos Bayern München har man taget den mere diplomatiske kasket på.

- Tillykke til Lionel Messi, men Robert Lewandowski havde fortjent at vinde Ballon d'Or oveni kåring som årets angriber, for han har gjort det fuldstændig fantastisk hver eneste dag i årevis, siger direktør Oliver Kahn til klubbens hjemmeside.

I 2020 vandt Lewandowski Champions League, Bundesligaen, pokalturneringen, den tyske og europæiske Super Cup samt VM for klubhold.

At Ballon d'Or-kåringen ikke fandt sted, fik Lionel Messi til at komme med en klar appel, da han mandag aften modtog Ballon d'Or for syvende gang.

- Det er en ære at kæmpe om det med Lewandowski. Du var vinderen sidste år, og France Football burde give den til dig. Du vandt ganske enkelt, så du burde også have en stående derhjemme, sagde Messi.