Fodbold

England vandt 20-0: - Det er ikke godt for sporten

Det blev til en rendyrket ydmygelse af Letlands fodboldkvinder, da England tirsdag vandt med hele 20-0.

20-0.

Nej, du har ikke læst forkert, og bindestregen er ikke sat det forkerte sted. 20-0 endte det, da Englands fodboldkvinder tirsdag aften mødte Letland i VM-kvalifikationen.

Jeg tror ikke, at 20-0 udvikler spillet for nogen som helst

Sarina Wiegman, engelsk landstræner

De to nationer er adskilt af hele 94 pladser på Det Internationale Fodboldforbunds verdensrangliste, og det kunne altså tydeligt ses.

Efter ti minutter stod der 3-0 til England, og halvvejs i første halvleg blev det 6-0. Ved pausen havde englænderne scoret yderligere to gange.

I anden halvleg gik der lidt over tre minutter, før målshowet blev genoptaget. 12 minutter senere stod der 12-0, og inden for de sidste cirka 25 minutter blev der altså scoret yderligere otte gange.

Lauren Hemp blev topscorer med fire mål, mens både Ellen White, Bethany Mead og Alessia Russo lavede hattrick.

Sejren var Englands sjette i lige så mange kampe i VM-kvalifikationen, og holdet har nu en målscore på astronomiske 53-0. I oktober blev Letland "kun" slået med 10-0.

Efter kampen var manager Sarina Wiegman glad for sine spilleres individuelle præstationer, men det samlede resultat skaber bekymring for sporten som helhed.

- Vi er nødt til at se på det. Selvfølgelig vil vi have konkurrencedygtige og udfordrende kampe, og det er disse kampe ikke. I alle lande vil man udvikle kvindernes kampe, men jeg synes ikke, at det er godt, når målscoren er så høj, siger manageren ifølge The Guardian.

- Jeg ved, at det også har fået opmærksomhed af FIFA og UEFA, og det er godt, for jeg tror ikke, at 20-0 udvikler spillet for nogen som helst. Det er ikke godt for sporten.

Tidligere rekord var på 19-0

20-0-sejren er samtidig rekord, da det er den største sejr i kvindernes VM-kvalifikation i dette årtusinde.

Dermed overgår de rekorden, som Belgien satte i sidste uge, hvor de vandt med 19-0 over Armenien. Der efterlyste den belgiske træner også et højere niveau og mere fokus på niveauforskelle.

Netop Armenien havde det også svært tirsdag aften, hvor holdet var bagud 9-0, da hjemmekampen mod Norge blev afbrudt mod holdenes vilje.

Danmarks fodboldkvinder var også i aktion tirsdag og vandt 3-1 over Rusland.