Den nok værst tænkelige skade, siger ekspert om Kjær

Simon Kjær slipper ifølge Mads Junker relativt billigt i landsholdssammenhæng fra sin alvorlige knæskade.

Det gav utvivlsomt et sug i maven på mange danske roligans, da Simon Kjær faldt til jorden i onsdagens udekamp for AC Milan i Serie A-kampen mod Genoa.

Landsholdets anfører blev skadet efter få minutters spil og måtte bæres fra banen, og dommen fra lægerne er hård: En korsbåndsskade og udsigt til en lang pause på omkring seks måneder.

Simon Kjær bør være klar og helt fit til VM-slutrunden

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Men set i et landsholdsperspektiv er intet så slemt, at det ikke er godt for noget, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Det er nok den værst tænkelig skade, men når nu uheldet er ude for Simon Kjær, så kommer den på det bedst tænkelige tidspunkt set med landsholdsbriller, siger han.

VM-slutrunden giver kæmpe motivation

Simon Kjær har netop afsluttet et fantastisk år med det danske A-landshold, og der er lang tid til kommende landskampe med noget på spil.

Danmark spiller fire kampe i Nations League i perioden fra 2. til 14. juni, som Simon Kjær vil misse, men det er VM i Qatar med start fra 21. november, der bliver næste års altoverskyggende mål for landsholdet.

Simon Kjær slipper ifølge fodboldeksperten derfor relativt billigt i landsholdssammenhæng fra sin alvorlige skade.

- Det er en alvorlig streg i regningen. Men Simon Kjær bør være klar og helt fit til VM-slutrunden om et lille års tid - medmindre der kommer uforudsete komplikationer, siger Mads Junker.

Han ser VM-slutrunden i Qatar som en kæmpe motivationsfaktor og gulerod for Simon Kjær i sin genoptræning, for landsholdsanføreren har virkelig noget at vende tilbage til fodboldbanerne for.

Tilbage fra sæsonstart

32-årige Simon Kjær vil som forsvarsspiller og med de fodboldkvaliteter, han besidder, ikke blive hæmmet i lige så høj grad af korsbåndsskaden som andre fodboldtyper.

Danskeren har sine åbenlyse styrker i duelspillet, og Simon Kjærs evne til at være forudseende og hans store erfaring vil ikke umiddelbart gå tabt ved at sidde ude i et halvt års tid, mener Mads Junker.

- Han er jo ikke en hurtig kant, der lever af sin fart, så derfor bør Kjærs skade ikke begrænse ham så meget, lyder analysen.

Ifølge Mads Junker kan Simon Kjær se frem mod at genoptræne over sommeren, så han forhåbentlig kan være klar i august fra starten af den nye sæson.

Derfor er det realistisk, at landsholdsanføreren er tilbage på sit topniveau til december.

Den bedste konstellation med Simon Kjær og AC vil blive udfordret

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Idealopstilling bliver udfordret

Spørgsmålet er nu, hvem der det næste halve års tid skal tage over i midterforsvaret på det danske A-landsholdet.

Det svar kender kun landstræner Kasper Hjulmand, men Mads Junker tør alligevel godt give sit bud på, hvem der kommer i spil.

- Både Jannik Vestergaard og Joachim Andersen rykker som duelspillere tættere på startopstillingen, forudser fodboldeksperten, der mener, at det danske landshold har gode erstatninger for Simon Kjær.

En af de to nævnte forsvarsspillere skal med stor sandsynlighed spille sammen med Andreas Christensen (AC), der nu får nu en endnu vigtigere rolle under Hjulmand.

Derfor vil det danske landshold stadig stå stærkt i defensiven i forårets træningskampe og til Nations League til juni, men på sigt ligger der en fare og lurer for den danske defensiv.

For Kasper Hjulmand har gang på gang pointeret vigtigheden af at få landsholdet spillet sammen, og på grund af de relativt få træningssamlinger kan det skabe problemer for forsvarets idealopstilling.

- Den bedste konstellation med Simon Kjær og AC vil blive udfordret, for deres samspil må alt andet lige lide et afsavn, siger Mads Junker.