Fodbold

Ofte den yngste, tit den stærkeste, lige nu den bedste

Serie A-topscorer Dusan Vlahovic har udviklet sig til en nådesløs målmaskine, der i denne weekend bombede sig ind i den italienske fodboldhistorie.

Dusan Vlahovic har været flyvende i Fiorentinas angreb i denne sæson.

Han har også været glidende, masende, løbende, hoppende og ikke mindst scorende, for den blot 21-årige serber kan praktisk talt det hele.

- Han er svær at putte i en kasse. Han er meget rå, men på sine gode dage er han en komplet angriber. Det er det, der gør ham så spændende. Han kan det hele. Han har potentiale til at blive meget, meget komplet, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

Hvem er Dusan Vlahovic?

 • Navn: Dušan Vlahović
 • Alder: 21 år (28.01.2000)
 • Nationalitet: Serbien
 • Klubber på topplan: Partizan Beograd, Fiorentina
 • Position: Angriber
 • Højde: 1,90 meter
 • Fortrukne fod: Venstre
 • Værdi: 391.400.000 DKK (14.10.21)

Kilder: FotMob, Transfermarkt

Vlahovic er et ordentligt brød, og i øjeblikket fylder han også mere end de fleste på Serie A's topscorerliste, hvor han med 13 mål deler førstepladsen med Lazios Ciro Immobile efter 16 kampe.

I lørdagens kamp mod Sampdoria scorede han sit 30. ligamål i 2021, og han er den første spiller under 22 til at nå den milepæl i 63 år i Italien.

- Han er den bedste angriber lige nu, og jeg ved ikke rigtig, hvem der skulle udfordrer ham i Serie A.

- Han er sindssygt stærk og stor. Han er enormt hurtig, og han kan afslutte på alle mulige måder. Han er en meget moderne type, der samtidig også har teknikken med sig. Han er en mundfuld, og han må være intimiderende at spille imod, siger fodboldeksperten.

Idolet Zlatan hilste på serbisk

Ovenstående termer passer også jätte bra i beskrivelsen af en helt særlig svensker - Zlatan Ibrahimovic.

Den 19 år ældre AC Milan-angriber har altid været et idolet for Dusan Vlahovic, og de to mødtes senest i november, hvor Fiorentina vandt 4-3.

I kavalkade af nogle af Dusan Vlahovic' bedste mål i denne sæson. Video: Nicolai Margon Madsen

- Jeg gik hen til Milans omklædningsrum, og vi talte lidt. Han gav mig sin trøje, og vi tog et billede. Han sagde på serbisk: 'Ikke giv op, kæmp videre', og det skrev han på mit sprog på trøjen, har Vlahovic siden fortalt til Telegraf.

I 4-3-kampen scorede de begge to mål hver.

Han er allerede blevet alt for dyr for de italienske klubber

Martin Mikkelsen, fodboldekspert på TV 2 SPORT

- Jeg føler mig ikke som hans arvetager, men Ibrahimovic-Vlahovic-sammenligningerne er glædelige. Han er et stærkt forbillede på grund af den energi, han har. Jeg vil skabe min egen vej og opnå store ting, og så håber jeg en dag i fremtiden at nå op i nærheden af ham.

Ustoppelig vildskab

Dusan Vlahovic er af den serbiske skole. Som 15-årig underskrev han sin første professionelle kontrakt med Partizan Beograd i 2015, og efter sin førsteholdsdebut årets efter gik det kun én vej.

Blandt andre Arsenal og Juventus var klar til at tage over i 2016, men Partizan takkede nej. I sommeren 2017 slog Fiorentina til for i omegnen af 15 millioner kroner. Bravo. Vlahovic ankom dog først året efter.

- Han virker som en mand med en vild mentalitet og en ustoppelig vildskab over sig. Han minder også meget om Erling Haaland (21-årig angriber i Dortmund, red.) på den måde, at de er nogle vilde og aggressive typer med masser af kropssprog og udtryk, siger Martin Mikkelsen.

Ofte den yngste

 • 21. februar 2016 : Bliver Partizan Beograds yngste ligaspiller nogensinde.
 • 27. februar 2016: Bliver den yngste spiller nogensinde i 'Det Evige Derby' mellem Partixan Beograd og Røde Stjerne.
 • 2. april 2016: Bliver Partizan Beograds yngste målscorer nogensinde.
 • 25. september 2018: Debuterer for Fiorentina.
 • 5. december 2021: Scorer sit 30. mål i Serie A indenfor et kalenderår som den yngste siden 1958 og den fjerde nogensinde blandt spillere under 22 år.

Nu er Vlahovic' tredje sæson i Fiorentina undervejs, og vi ser for alvor, hvad angriberen kan - og kommer til at kunne, når de ungdommelige udsving aftager.

- Der er stadig udfald. Man kan stadig godt se en halvleg med ham, hvor han smider alt væk. I forhold til at koncentrere sig mellem felterne og at få et højt bundniveau, har han noget at arbejde med. Og det gør jo han præstation i øjeblikket endnu vildere, at han stadig har en masse at hente.

For dyr til Italien

Men det bliver sandsynligvis ikke Fiorentina - eller for den sags skyld Serie A - der får glæde af Dusan Vlahovic' kvaliteter i fremtiden, med mindre han selv vælger at stille sig tilfreds, hvor han er.

Kontrakten udløber i sommeren 2023, og angriberen er efterhånden allerede så værdifuld, at ganske få klubber kan lege med.

En kavalkade af flere af Dusan Vlahovic' bedste mål i denne sæson. Video: Nicolai Margon Madsen

- Han er så ung og så komplet, at han allerede er blevet alt for dyr for de italienske klubber. Han ser ud til at være uden for deres rækkevidde, og det ligner, at Premier League bliver stedet, vurderer fodboldeksperten.

Alene i år har Manchester United, Liverpool, Tottenham og Arsenal været nævnt som varme bud på en kommende arbejdsgiver.