Fodbold

DBU opruster på kvindesiden

Anders Gerber skal fremover være med til at sætte skub i talentudviklingen i dansk pige- og kvindefodbold.

Dansk Boldspil-Union (DBU) opruster, når det gælder arbejdet med at finde fremtidens Pernille Harder, Signe Bruun og Sanne Troelsgaard.

DBU har således valgt at ansætte en talentchef, der skal føre an i talentarbejdet i dansk pige- og kvindefodbold.

Anders Gerber, som tidligere blandt andet har været assistenttræner i Silkeborg IF og træner i Skive, har fået jobbet.

- Jeg glæder mig til at understøtte og bidrage til, at vi kan accelerere den gode udvikling på pige- og kvindesiden yderligere, siger 45-årige Gerber i en pressemeddelelse fra DBU.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med dygtige kolleger i et hus præget af stor faglighed og engagement - og så glæder jeg mig til at fortsætte samarbejdet med klubberne, der er afgørende for udviklingen af dansk kvindefodbold.

Ansættelsen af Anders Gerber sker i et forsøg på at være blandt de førende inden for talentudvikling, lyder det fra DBU.

- Vi drømmer om at samle og begejstre Danmark og ikke mindst stå med pokalen. Hvis det skal lykkes, skal vi have dygtige spillere både på klubniveau og på landsholdet, siger fodbolddirektør i DBU Peter Møller.

- Kvindelandsholdet og vores U-landshold er inde i en fantastisk udvikling, men vi skal blive endnu bedre og sikre os, at vi også i fremtiden har spillere, der kan slå til på et højt internationalt niveau.

Anders Gerber starter i sit nye job 20. februar næste år. Han har siden august 2018 været ansat som auditør i DBU Jura & Licens.