Fodbold

Lars Høgh er død

Onsdag aften er målmandslegenden Lars Høgh sovet stille ind efter længere tids kræftsygdom.

Den tidligere fodboldmålmand Lars Høgh er død i en alder af 62 år efter længere tids kræftsygdom.

- Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele, at vores højt elskede, livsglade og altid positive Lars er sovet stille ind her til aften, har familien skrevet i en mail til Ritzau.

Lars Høgh blev ramt af kræft i bugspytkirtlen i 2018. I første omgang lykkedes det at fjerne sygdommen med kemoterapi og en operation, men allerede året efter blev han ramt af et tilbagefald.

I et interview med DR i begyndelsen af november forklarede den tidligere OB-målmand, at han ikke længere kunne tåle mere kemo, og at han i stedet modtog livsforlængende behandling. Derfor havde hans tanker om sygdommen ændret sig.

- Det første, jeg sagde til min familie, var, at hvis jeg skal herfra nu, skal I bare vide, jeg har haft et pisse godt liv. Det giver også dem noget ro. Det er ærligt, og jeg mener det. Jeg har oplevet så mange fede ting, fortalte Lars Høgh.

Få dage senere fortalte han i et større interview med Fyens Stiftstidende, at han formentlig ikke havde lang tid igen.

Optaget i Fodboldens Hall of Fame

Som fodboldspiller blev Lars Høgh kåret som Danmarks bedste målmand ikke færre end fem gange, mens han i 1977, 1982 og 1989 vandt det danske mesterskab med OB.

I løbet af sin aktive karriere nåede Lars Høgh at spille hele 817 kampe for OB, og på det danske nationalmandskab fik han otte kampe mellem stængerne.

I 1994 spillede Lars Høgh en stor rolle, da OB på mirakuløs vis formåede at vinde 2-0 på udebane over selveste Real Madrid. En kamp, der siden er blevet kaldt "Miraklet i Madrid".

Siden 2007 har Lars Høgh udfyldt rollen som målmandstræner på landsholdet, mens han sideløbende også har været ansat i samme rolle hos Superliga-klubben Brøndby IF.

Så sent som i sommeren 2020 forlængede han sit samarbejde med Dansk Boldspil-Union, DBU.

Fredag 3. december blev Lars Høgh optaget i Fodboldens Hall of Fame.

- Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner, sagde Lars Høgh i forbindelse med optagelsen.