Fodbold

Brøndby-exit kan være tæt på, bekræfter Uhre

Mikael Uhre har spillet i Superliga-klubben Brøndby IF siden 2018, men snart kan det være slut.

Se Brøndbys udebanekamp mod Sparta Prag klokken 18.45 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Når 2021 bliver til 2022 kan Mikael Uhre være fortid i Brøndby IF.

Faktisk er der vis en sandsynlighed for, at det er tilfældet. Det fortæller Superligaens øjeblikkelige topscorer i et interview med TV 2 SPORT inden torsdagens udekamp mod Sparta Prag i Europa League.

Du har måske spillet din sidste kamp på Brøndby Stadion?

- Ja.

- Det er ikke, fordi jeg ikke har lyst til at være her, men jeg vil også gerne prøve noget andet, siger Mikael Uhre.

Mikael Uhre har kontrakt med Brøndby IF i et år endnu, men i løbet af efteråret har der været spekuleret i, om et klubskifte vil finde sted i det kommende transfervindue.

- Jeg elsker at være her. Det er en fantastisk klub at være i. Der ligger ikke en fast aftale om, at der skal ske noget. På nogen måde. Men jeg tror, de respekterer, hvis der skulle komme noget, som jeg gerne vil, siger den 27-årige angriber.

For et halvt år siden var den tidligere SønderjyskE- og Skive-spiller med til at vinde det danske mesterskab med Brøndby efter en sæson, hvor han også blev topscorer.

I denne sæson har Uhre igen bevist, at han er en særdeles målfarlig herre. 11 mål i 16 kampe gør ham igen til topscorer i landets bedste fodboldrække. I Europa League har han scoret et enkelt mål.

"England tiltaler mig rigtig meget"

Nu er spørgsmålet så, om han fremover skal bevise sig i en liga uden for Danmarks grænser.

- Jeg vil gerne prøve at komme til udlandet, og jo ældre, jeg bliver, jo sværere bliver det, siger Mikael Uhre.

- England tiltaler mig rigtig meget. Det har altid været fodbold derfra, jeg har set, mens jeg er vokset op, siger Mikael Uhre og bekræfter, at den næstbedste engelske række, The Championship, kunne være interessant.

Men det er ikke, fordi at Uhres fremtidige arbejdsgiver behøver at være en klub fra De Britiske Øer.

- Det skal være hele pakken, og sportsligt kan det være svært at sige, hvor det skal være henne. Jeg drømmer bare om at komme et sted, hvor jeg kan spille, og hvor de tror på mig. Det er det vigtigste, siger Mikael Uhre.

Angriberen har spillet i Brøndby siden 2018, og selvom han i øjeblikket løber rundt med drømmen om at prøve sig selv af i udlandet, så er det ikke, fordi at et skifte for alt i verden skal ske til januar.

- Der kan ske mange ting i et transfervindue, så det kan også være, jeg er her i foråret. Jeg tager det, som det kommer, siger Mikael Uhre.

I november fik Brøndby-angriberen debut på det danske A-landshold, da han blev skiftet ind i VM-kvalifikationskampen mod Skotland på udebane.