Fodbold

Brøndby mindes Lars Høgh i Europa League

Lars Høgh bliver torsdag aften mindet med både stilhed og sørgebind, når Brøndby møder Sparta Prag i Europa League.

Brøndby IF har fået lov til at hylde Lars Høgh, når de danske mestre møder Sparta Prag i Europa League.

Det fortæller kommunikationschef Christian Schultz dagen efter, Lars Høgh gik bort efter tre års kræftsygdom.

- Til aftenens kamp vil der være 30 sekunders stilhed ligesom vores spillere vil spille med sørgebind. Vi ønsker at ære Lars for det fantastiske menneske han var, på og udenfor banen. Det har Sparta Prag og UEFA sagt ok til, hvilket vi er meget taknemmelige for, skriver kommunikationschef Christian Schultz i en sms til TV 2 SPORT.

Lars Høgh var tilknyttet som målmandstræner for både Brøndby og herrelandsholdet frem til sin død. Tidligere har han haft samme rolle i FC Nordsjælland, AaB, Viborg og flere klubber i udlandet.

Et fremragende menneske

Lars Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i august 2018, og faktisk var det i Brøndby, det triste forløb begyndte. I sin bog 'Der er antal på alt' fortæller Lars Høgh, at han efter en træning opdagede, at hans urin var "sort som en Guinness".

Siden har Lars Høgh forbløffet sin læge ved at leve mindst halvandet år mere end ventet, men onsdag den 8. december 2021 sov han ind 62 år gammel.

Dagen efter dødsfaldet udtaler Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen:

- Først og fremmest går alle vores tanker til hans familie og venner, som i går måtte sige farvel til en fantastisk mand. Lars er et ikon i dansk fodbold, hvor han i sin aktive karriere var en fantastisk målmand for OB og landsholdet, og efterfølgende var en lige så dygtig målmandstræner. Men endnu vigtigere så var Lars et fremragende menneske, hvis livsglæde og positivitet var enorm og fik smilet frem i os alle. Nu er Lars ikke længere iblandt os, men hans tilgang til livet lever videre i alle os, han mødte på sin vej. Æret været hans minde, siger 'CV' til Brøndbys hjemmeside.

Brøndbys Europa League-kamp mod Sparta Prag fløjtes i gang torsdag klokken 18.45. Kampen spilles i Prag, hvor Brøndby skal vinde for at sikre adgang til Conference League efter nytår.