Fodbold

Ét budskab går igen i mindeordene om Lars Høgh

Lars Høgh var folkeeje, selvom han kun spillede otte kampe for Danmark. Onsdag sov han ind, 62 år gammel, efter tre års sygdom.  

Han blev kendt som fodboldspiller, men Lars Høgh var meget mere end sine præstationer på banen.

Lars Høgh var et godt menneske, der desværre blev ramt af en ond sygdom.

- Alle elskede Lars Høgh. Han var afholdt hos både konkurrenter, andre klubber, andre spillere og andre trænere, fordi han var en meget hjertelig person, siger Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU.

Og det budskab går igen.

Alle, der mindes Lars Høgh, pointerer det: Personligheden vægter langt mere end professionen og professionalismen i Høghs liv som først målmand og siden målmandstræner.

- Han havde en åbenhed og en positivitet – altid med et blink i øjet. Sådan gik han ind til alle mennesker, og det gjorde ham fantastisk populær. Han var et fantastisk menneske ved siden af fodboldspillet, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Han var det, OB gerne vil være

Lars Høgh debuterede på OB’s førstehold i 1977, hvor han fik én kamp i klubbens første mesterskabssæson. Siden fulgte 816 kampe, yderligere to mesterskaber, tre pokaltitler og ikke mindst ’Miraklet i Madrid’.

På landsholdsscenen stod han otte kampe for Danmark – to af dem som en del af Danmarks første VM-hold ved slutrunden i Mexico.

Derefter stod han mest af alt i skyggen af sin ven Peter Schmeichel. Og så stod han, som nævnt snart alle steder, for at være et godt menneske.

- I bund og grund stod Lars for alt det, vi gerne vil stå for i vores klub, siger Jack Jørgensen, der er kommerciel chef i OB.

Både i den virkelige og den virtuelle verden bliver Lars Høgh mindet, efter at han onsdag sov ind, 62 år gammel. Selvfølgelig for præstationerne på banen, men mest af alt fordi han var den, han var.

- Lars var tæt på alle. Han var hjertelig, åben og varm. Han havde et lyst sind, og han så altid positivt på tingene. Som jeg sagde til Lars: "Hvis vi skal fra jorden, og det skal vi jo desværre, så vil jeg ønske, at alle kan få den afsked og de tanker, vi har, når vi tænker på dig", siger Peter Møller.