Fodbold

Hjulmand hylder Lars Høgh med perlerække af store ord

Den danske fodboldlandstræner kalder afdøde Lars Høgh et af de bedste mennesker, Hjulmand har mødt.

Fodboldverdenen hylder Lars Høgh, der onsdag døde efter længere tids kræftsygdom.

Klubber, spillere og kolleger mindes den tidligere målmand. Torsdag kalder Kasper Hjulmand Høgh for en af de bedste mennesker, han har mødt.

- Kærlig, omsorgsfuld, optimistisk, livsglad, nysgerrig, legende, ærlig og generøs. For mig en kæmpe inspiration og et forbillede, skriver den danske landstræner på det sociale medie LinkedIn.

- Han personificerer den ånd, vores alle sammens landshold har. Ambitiøs og generøs. Lars - du vil altid være med os.

Opslaget er siden videregivet af Dansk Boldspil-Union på Twitter.

Kort efter fulgte landsholdets anfører, Simon Kjær, trop med de store ord:

- Lars Høgh - du er et af de mennesker, der har inspireret mig mest! Altid et fundament for, hvad det danske landshold står for både på og uden for banen. Tak for alle vores snakke. Har nydt hvert et sekund sammen med dig. Stolt af at kunne kalde dig min ven, skriver Kjær på Twitter.

Lars Høgh nåede at spille 817 kampe for OB og blev danmarksmester i 1977, 1982 og 1989. Han spillede desuden otte kampe for det danske landshold.

På banen er han især kendt for sin store indsats i OB's udebanekamp mod Real Madrid i Uefa Cuppen i 1994, hvor det på mirakuløs vis lykkedes fynboerne at hente en 2-0-sejr over den spanske kongeklub.

Lars Høgh måtte hive en række store redninger ud af ærmet, inden holdkammeraterne Ulrik Pedersen og Morten Bisgaard scorede målene, der bragte OB videre i turneringen.

For sine bedrifter på fodboldbanen blev han fredag i sidste uge optaget i Dansk Boldspil-Unions (DBU) Fodboldens Hall of Fame.

- Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner, sagde Lars Høgh om optagelsen.

Lars Høgh satte punktum for karrieren i buret i år 2000. Siden da havde han en aktiv trænerkarriere, hvor han både var involveret som målmandstræner for det danske landshold og flere fodboldklubber.