Ingen hørte det største sejrsinterview med Høgh

Den absurde sandhed efter OBs historiske triumf en december-aften i 1994.

Fynboerne havde netop sendt mægtige Real Madrid ud af UEFA Cup-turneringen med en 2-0-sejr på selveste Estadio Santiago Bernabeu.

20-årige Morten Bisgaard havde i slutsekunderne lavet målet, der løftede Fyn, ja hele Danmark, og selvom kollektivet jublede, var der fokus på én mand, Lars Høgh. Han havde ganske enkelt stået en kamp i verdensklasse.

Lars Høgh er død

Onsdag den 8. december afgik målmandsikonet Lars Høgh ved døden efter mangeårig kamp mod kræft.

I den anledning ser Flemming Toft tilbage på et mindeværdigt øjeblik med målmanden, da han sammen med OB skabte 'Miraklet i Madrid'.

Du kan også læse Tofts nekrolog her.

Og selvfølgelig skulle han være den første i TV-ruden kort efter kampen, hvor en million danskere sad og ventede på en snak med “Man of the Match”.

Ole Henriksen fra TV 2 gjorde klar til at interviewe Høgh, men kommunikationen mellem Madrid og Odense gik via kommentatorpladserne, hvor jeg og Preben Elkjær sad.

Ole og jeg havde en aftale om, at når jeg fik “go” fra TV 2, skulle jeg give besked videre til interview-positionen, som var på den anden side af det enorme stadion med plads til 80.000 tilskuere.

"Nej, jeg skreg..."

TV 2s udsendte reporter og Lars Høgh steppede ivrigt efter at få interviewet i gang - det største i begges øjne. Og samtidig med, at det hele gik i gang, fik jeg en besked i mit øre fra TV 2s hovedsæde om, at der var problemer med lydforbindelsen til Danmark.

Jeg råbte - eller rettere forsøgte - over en banebredde. Nej, jeg skreg…at lyden ikke var ok. Ole vinkede tilbage, nærmest som en hilsen, og mens han rev sig i håret og nærmest dansede i begejstring over egne spørgsmål og svarene fra Lars Høgh, måtte jeg opgive at få kontakt.

Det blev et jubelinterview - dog uden lyd. Det største efter den største sejr. Men kun de to - TV 2s udsendte og Lars Høgh - hørte det. For alle andre var det en udødelig stumfilm.

Da jeg efterfølgende fortalte til Lars Høgh, at der aldrig kom lyd hjem til Danmark, svarede han meget typisk:

- Ej, det var synd for Ole…

Lars Høgh er sovet ind, 62 år gammel. Vi mindes ham med samtlige indgreb fra 'Miraklet i Madrid', hvor OB besejrede Real Madrid på udebane.