Svensker dømt for matchfixing

Fodboldspilleren Pawel Cibicki er udelukket fra al idræt i Sverige i fire år efter at have matchfixet i en kamp for Elfsborg i 2019.

Hovrätten i Sverige, som svarer til landsretten i Danmark, har onsdag fundet den svenske fodboldspiller Pawel Cibicki skyldig i matchfixing i forbindelse med en kamp i 2019 for Elfsborg i Allsvenskan, landets bedste række.

Dermed valgte retten at omstøde dommen fra tingsrätten, som svarer til byretten i Danmark, skriver både TT og NTB.

Den 27-årige spiller, som aktuelt er på kontrakt i den polske klub Pogoń Szczecin, er blevet idømt fire års udelukkelse fra alt idræt i Sverige.

Han er ligeledes udelukket fra at spille fodbold internationalt af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Den sidste instans, der nu kan vurdere sagen, er Den Internationale Sportsdomstol, CAS, skriver TT.

Fik gult kort med vilje

Den tidligere U21-landsholdsspiller blev fundet skyldig i, at han med vilje ragede et gult kort til sig i den pågældende kamp mod en betaling på 300.000 svenske kroner, svarende til 217.000 danske kroner.

Cibicki hævder, at beløbet blot var et lån, men retten har fundet det bevist, at beløbet var forbundet til det gule kort, han ragede til sig i kampen.

Retten lagde vægt på, at en del af betalingen til Cibicki kom fra penge, der var vundet netop på spil på hans gule kort.

Derudover var der kort før kampen blevet oprettet 27 nye spilkonti af folk med forbindelse til sagens to mistænkte matchfixere.

Cibicki har tidligere åbent fortalt om, at han selv led af ludomani.

Han slog i sin tid igennem i Malmö FF og har siden tørnet ud for klubber som Leeds United, Molde og Elfsborg inden skiftet til Polen.