Fodbold

Officielt: Eriksen færdig i Inter

For knap to år siden skiftede Christian Eriksen til storklubben Inter, men nu har det italienske eventyr fået en afslutning.

Christian Eriksen har spillet sin sidste kamp for Inter.

Det meddeler den italienske storklub på sin hjemmeside.

- Inter og Christian Eriksen er blevet enige om at ophæve spillerens kontrakt. Klubben og hele Inter-familien omfavner spilleren og ønsker ham alt det bedste for fremtiden, skriver de.

Samarbejdets ophør skyldes, at det i Italien ikke er tilladt at dyrke elitesport med en indopereret hjertestarter.

Det har Christian Eriksen, efter han i sommer kollapsede og fik hjertestop under EM-kampen mod Finland i Parken. Og derfor har de to parter nu været nødt til at gå hver til sit.

- Selvom Inter og Eriksens veje skilles nu, vil et stærkt bånd forblive mellem os. De bedste momenter, målene og sejrene, fejringen med fansene ude foran San Siro efter mesterskabet. Det hele vil foreviges i vores klubhistorie, skriver klubben.

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for Christian Eriksen.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra den klubløse danskers agent, Martin Schoots.

I begyndelsen af december skrev B.T., at Eriksen befandt sig på og benyttede sig af OB’s træningsbaner i Ådalen i Odense.

Vandt mesterskabet med Inter

Christian Eriksen skiftede i januar 2020 til Inter fra Tottenham. I den italienske storklub skrev han under på en kontrakt, der skulle løbe til 2024.

I Inter har Christian Eriksen haft op- og nedture. I sidste sæson var danskeren med til at vinde det italienske mesterskab, men i længere perioder havde han svært ved at spille sig på holdet.

Midtbanespilleren nåede i alt at trække i Inter-trøjen 60 gange. Danskeren noterede sig for otte mål og tre oplæg fordelt over alle turneringer.

Tidligere i karrieren har Christian Eriksen spillet for Tottenham, Ajax og OB.