Fodbold

Tilskuere og spillere mødte op til kamp, der aldrig skulle spilles

Endnu en absurd situation udspillede sig i Serie A tirsdag aften, da Udinese mødte op til en kamp, der aldrig skulle spilles.

Tirsdag aften skulle Udinese have spillet mod Salernitana i Serie A.

Problemet var bare, at modstanderen aldrig mødte op i Udine. Og det var både Udinese og resten af Italien sådan set godt klar over på forhånd.

Alligevel mødte Udinese-spillerne ind på hjemmebanen, hvor enkelte fans sågar også havde indfundet sig. Men alle vidste, at der ikke ville blive spillet en fodboldkamp.

Farcen skyldes coronavirus.

Salernitana er nemlig ramt af et stort coronaudbrud i truppen, og det har fået de lokale sundhedsmyndigheder i Salerno, hvor Salernitana kommer fra, til at suspendere holdets aktiviteter. Og således også forbyde holdet at rejse til Udine for at møde Udinese tirsdag aften.

Serie A ville ikke udsætte eller aflyse

Det meddelte Salernitana til Serie A og Udinese tirsdag morgen, men da sundhedsmyndighedernes beslutning ikke stemmer overens med Serie As officielle covid19-retningslinjer, blev tirsdagens kamp aldrig udsat eller officielt aflyst af det italienske fodboldforbund til stor frustration for Salenitanas sportsdirektør Angelo Fabiani:

- Testsvarene bliver sendt direkte til sundhedsmyndighederne, der forbød os at sætte os i flyet og rejse mod Udine, siger han ifølge Football Italia og fortsætter:

- Det er ikke op til os. Vi har betalt for flybilletter og lagt et stort depositum for det chartrede fly, så vi taber mange penge på det her. Men hvis myndighederne forbyder dig at rejse, hvad skal vi så gøre?

Dermed var Udinese tvunget til at møde op til en kamp uden modstander og gøre klar som normalt.

- Protokollen har altid virket, men når ASL(De lokale sundhedsmyndigheder, red.) griber ind, så er der ikke meget, vi kan gøre, siger Gabriele Gravina, der er præsident for det italienske fodboldforbund ifølge Football Italia.

Hvad så nu?

Eftersom Salernitana ikke mødte op til tirsdagens kamp, blev den afbrudt efter 45 minutter, som reglerne foreskriver det. Herefter venter nu et efterspil på skrivebordet, hvor Udinese vil blive tilegnet en skrivebordssejr på 3-0, ligesom Salernitana vil få fratrukket ét point.

Den kendelse vil Salernitana dog utvivlsomt appellere. Og klubben vil også utvivlsomt vinde appellen. For det er nemlig ikke første gang, at den slags corona-kaos bryder løs i Serie A. I oktober 2020 skete det samme, da Napoli blev nægtet at rejse til en udekamp mod Juventus. Og i marts i år var det så Torino, der blev taberdømt, fordi holdet var blevet nægtet at rejse til en udekamp i Rom mod Lazio.

I de tilfælde har de skrivebords-tabende klubber haft held med at appellere, således at skrivebordsnederlagene blev trukket tilbage og kampene fik et nyt spilletidspunkt, så de rent faktisk blev afviklet. Den præcedens vil formentlig også komme til at gælde i denne sag.