Barcelona-komet vækker opsigt med særligt kendetegn

Fodboldverdenen har fået øjnene op for en særlig detalje ved FC Barcelonas nye stjerneskud Gavi, der ynder at spille med løse snørebånd.

Midt i anden halvleg af tirsdagens LaLiga-opgør mellem Sevilla og FC Barcelona var der nok mange tv-seere, der i et kort øjeblik lige skulle koncentrere sig for at se, hvad der egentlig skete på skærmen.

For i forbindelse med et spilstop og lidt stilstand i kampen valgte de tilstedeværende fotografer at zoome ind på fødderne af Pablo Martín Páez Gavira. Den bare 17-årige FC Barcelona-komet, der som oftest bare går under navnet Gavi.

Og det var der en god grund til. For Gavi rendte nemlig rundt med løse snørebånd i sine fodboldstøvler.

Men billedet af Gavis løse snørebånd var ikke bare en tilfældighed eller udtryk for et øjebliks uopmærksomhed fra det 17-årige stortalent.

Gavi binder aldrig sine snørebånd

For den unge spanier spiller nemlig altid med løse snørebånd i sine Nike-fodboldstøvler. Og hvorfor så det? Ja, forklaringen er umiddelbart så simpel, at man kan have svært ved at tro på det.

- Gavi har spillet med løse snørebånd, siden han var ganske ung. Det er, fordi han ikke ved, hvordan man binder dem godt nok. Men han er ligeglad og spiller bare sådan.

Sådan lyder forklaringen fra den spanske journalist Marc Marbà Prats, der dækker FC Barcelona tæt for blandt andre sportsavisen Sport.

Dermed har Gavi en helt essentiel ting til fælles med danske Pione Sisto, der også er kendt for at spille med løse snørebånd i sine fodboldstøvler.

Bliver drillet af holdkammerater

Gavis særlige kendetegn er tilsyneladende også noget, der fylder internt i Barcelona-truppen. I hvert fald kunne man for nylig på holdkammeraten Nico Gonzalez' Instagram-profil se en story med lidt venligt drilleri, hvor Nico hjælper med at binde Gavis snørebånd. Til billedet skriver Nico:

- Tid til at lære det.

Om den talentfulde midtbanespiller så har lært det - eller hellere vil fortsætte med at spille med løse snørebånd - får vi først at se i det nye år, når FC Barcelona i næste kamp møder Mallorca den 2. januar.

Gavi har i denne sæson fået sit gennembrud i FC Barcelona, hvor den 17-årige har fået 15 kampe, scoret et enkelt mål og lavet tre assister.