Fodbold

Billing fortryder kommentar om at skifte landshold

Philip Billing var tidligere på året i kontakt med den nigerianske landstræner.

Skuffelsen var stor, da Bournemouth-spilleren Philip Billing blev vraget til Kasper Hjulmands EM-trup.

Så stor, at Billing til B.T. udtrykte overvejelser om at droppe det danske landshold til fordel for Nigeria.

Nu fortæller midtbanespilleren dog, at det var følelserne, der talte. Han ville ønske, han ikke havde sagt det.

- Når man bliver skuffet, fordi man gerne vil med til noget, kan man godt blive irriteret, hvilket jeg selvfølgelig var på det tidspunkt. Men det har jeg for lang tid siden lagt bag mig, siger Philip Billing ifølge B.T. til Tipsbladet.

- Jeg har snakket med Hjulmand, og det er også derfor, at jeg håber, jeg er tæt på. Vi har begge lagt det bag os. Der er slet ikke dårlig stemning overhovedet.

Philip Billing fortalte i forbindelse med overvejelserne, at han havde haft flere samtaler med den nigerianske landstræner.

Billings far er fra Nigeria, hvilket åbner for muligheden for at skifte landshold, fordi han samtidig kun har spillet en testkamp for det danske A-landshold.

Siden den manglende udtagelse til EM har Billing sprudlet i den næstbedste engelske fodboldrække, Championship.

Med 7 scoringer i 20 kampe er han den næstmest scorende midtbanespiller i Championship. Dertil har han leveret 4 assists for Bournemouth, der ligger på andenpladsen.

I løbet af efteråret er det heller ikke blevet til landskampe for Billing, men det skyldes skadesafbud. Han var nemlig inde i billedet, fortalte landstræner Kasper Hjulmand i forbindelse med samlingen i november.

- Han spiller på et hold, som er væsentligt bedre end de fleste hold i den række, og jeg synes, han udvikler sig rigtig godt i øjeblikket. Der er ingen tvivl om, Philip var tiltænkt en rolle i den her samling, sagde Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

25-årige Billing fik sin fodboldopvækst i Esbjerg, men flyttede allerede i 2013 til engelske Huddersfield, med hvem han i 2017 rykkede op i Premier League.

I 2019 skiftede han til Bournemouth, der netop var rykket op i Premier League.