Fodbold

- Det er useriøst, siger redaktør om afvikling af engelsk tradition

Den traditionsrige Boxing Day i England bliver afviklet på trods af rekordhøje smittetilfælde. Det ærgrer Carsten Werge.

Den 26. december er for mange lig med Boxing Day. Traditionen med en række Premier League-kampe på 2. juledag er blandt de største i fodboldverdenen, og ledelsen i den prestigefyldte liga vil gå langt for at afvikle eventet. Rigtig langt.

For på trods af smitterekord i ligaen og massevis af aflysninger de seneste uger, skal der søndag, i skrivende stund, fortsat afvikles seks Premier League-kampe. Det har flere Premier League trænere kritiseret voldsomt, og TV 2 SPORTs fodboldredaktør Carsten Werge tilslutter sig de frustrerede trænere.

- Jeg synes, det er useriøst at afvikle kampene. Vi er ude i, at nogle klubber har svært ved at sætte hold. Det er ikke forsvarligt, når man ser tilskuerbillederne og tænker på, hvordan situationen udvikler sig lige nu. Det virker mærkeligt, siger Carsten Werge.

Han finder hele situationen ærgerlig, og selvom der ikke er en "god" løsning, bør Boxing Day ikke afvikles søndag.

- Det giver heller ikke lige vilkår. Det er jo en stor fordel for de store klubber, der har bredde trupper og mange spillere. Og så ender det skævt, fordi nogle skal aflyse, mens andre ikke skal. Det giver ikke mening at prioritere at spille fodbold, som verden er lige nu, siger Werge.

En tradition, der er svær at aflyse

Selvom Carsten Werge stiller sig kritisk over, at der i den nuværende situation afvikles Premier Leauge-kampe, så erkender han, at Boxing Day er noget helt unikt. Og netop derfor tror han også, at ligaen vil gå langt - også for langt - for at afvikle den store juletradition.

- Det er jo lidt traditionen over dem alle, at man har det her vilde juleprogram i England. Og det er også noget helt specielt. Der er en unik stemning i landet, og det betyder meget derovre. Det er jo også det, der gør, at man vil gå så langt for at afvikle kampene - fordi det er en unik tradition.

Mens der i skrivende stund er aflyst tre Premier League-kampe på Boxing Day, er også en lang række andre kampe i de engelske fodboldrækker udskudt. Over halvdelen af de 41 kampe, der søndag skulle spilles i de fire bedste engelske fodboldrækker er blevet aflyst.

Søndag eftermiddag, få timer før kampstart, har Crystal meldt ud, at klubbens cheftræner Patrick Vieira også er testet positiv for corona. Dermed misser han kampen mod Tottenham, der begynder søndag klokken 16.00. I stedet overtager klubbens assistenttræner Osian Roberts rollen som cheftræner i opgøret.

Disse Premier League-kampe spilles fortsat på Boxing Day:

  • Norwich - Arsenal
  • Tottenham - Crystal Palace
  • West Ham - Southampton
  • Aston Villa - Chelsea
  • Brighton - Brentford