Fodbold

Klubikon retter kritik mod Ronaldo

Juventus-legenden Gianluigi Buffon mener, at Juventus mistede klubbens DNA, da Cristiano Ronaldo var i klubben.

Cristiano Ronaldo vandt to mesterskaber med Juventus, hvor han i perioden fra 2018-2021 spillede og scorede 101 mål i 135 kampe.

Alligevel møder den portugisiske stjerne kritik for sin tid i Juventus. Den 43-årige målmandslegende Gianluigi Buffon er nemlig utilfreds med, hvordan Ronaldo fjernede en vigtig del af kulturen i Juventus. De to spillede sammen i Juventus i to sæsoner fra 2019-2021.

- Juventus havde chancen for at vinde Champions League i det første år, han (Ronaldo, red.) ankom. Jeg kunne ikke forstå, hvad der skete, siger Buffon ifølge amerikanske TUDN med henblik på, at Juventus røg ud af Champions League i kvartfinalen efter et overraskende nederlag til Ajax i den sæson.

Buffon har spillet i Juventus fra 2001-2021 på nær et afbræk på et enkelt år, hvor han spillede for PSG. Det var fra 2018-2019, hvor Ronaldo skiftede til storklubben fra Torino. Og selvom Buffon havde det godt med Ronaldo, forstår han nu, hvorfor det ikke lykkedes Ronaldo at vinde Champions League-trofæet med Juventus.

- Da jeg vendte tilbage, spillede jeg sammen med ham i to år, og vi havde det godt sammen, men jeg tror, at Juventus mistede holdets DNA, mens han spillede der, siger Buffon og uddyber:

- I 2017 kom vi i finalen i Champions League, fordi vi var et hold fyldt med erfaring. Men det vigtigste var, at vi var et hold. Det mistede vi med Ronaldo, slutter han.

I dag er Gianluigi Buffon målmand i den italienske klub Parma, som han skiftede til i sommer, mens Ronaldo nu spiller for Manchester United.

Ikke den første til at kritisere Ronaldo

Buffon er ikke den første Juventus-spiller, der ytrer sin utilfredshed med Ronaldo.

Tidligere på sæsonen har de to forsvarsgeneraler for Juventus Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini også fortalt, at tilstedeværelsen af Ronaldo ikke nødvendigvis var en fordel for Juventus.

- Der var den her idé om, at den her ene spiller, verdens bedste spiller spiller, kunne sikre Juventus succes. Og Ronaldo havde en stor indflydelse på os. Bare at træne med ham gav os noget ekstra, men stille og roligt begyndte vi at tro, at hans tilstedeværelse alene var nok til at vinde.

- Vi begyndte at blive lidt for selvsikre. Vi mistede viljen til at ofre os for hinanden dag efter dag. Det blev tydeligt i de sidste par år, sagde Bonucci ifølge The Athletic tilbage i september.

Også Giorgio Chiellini rettede tidligere på året kritik mod Ronaldo. Blandt andet sagde forsvarsspilleren, at Juventus skulle have solgt Ronaldo noget før.