VM fodbold

Delaney ytrer sig yderst kritisk om VM

Flere af de danske landsholdsspillere ytrer sig nu kritisk om afholdelsen af VM i Qatar.

Sjældent har en VM-slutrunde i fodbold fået så meget opmærksomhed før sin start, som det er tilfældet for 2022-udgaven i Qatar.

Siden beslutningen om at placere begivenheden i ørkenstaten blev taget, har aktører fra nær og fjern forholdt sig kritisk. Det er blandt andet sket på grund af de forhold, migrantarbejderne, der er med til at bygge stadions, arbejder under.

Indtil nu har det dog været småt med kritiske røster fra danske spillere. I DR's dokumentar "Landsholdet bag kulissen" bliver der lavet om på det. Her stiller blandt andre Thomas Delaney sig frem med et klart budskab.

- Enhver fodboldspiller, du spørger, siger, det er en katastrofe. Det er min opfattelse i hvert fald. Jeg har ikke mødt mange, der siger, det er helt fantastisk, siger Thomas Delaney og uddyber:

- For mig at se, er det på alle måder en dårlig ide. Jeg ville ønske, det var alle andre steder.

Delaney er ikke den eneste

I dokumentaren er Kasper Schmeichel og Kasper Hjulmand også kritiske over for afholdelsen af slutrunden i Qatar.

Schmeichel siger blandt andet, at han ikke er glad for, "hvor det ligger", men at han ikke kan ændre på tingene, som han udtrykker det.

Hjulmand er mere afdæmpet, men gør det klart, at landsholdet skal rejse til Qatar og vise, "hvordan vi ser på tingene i Danmark".

Det danske landshold var blandt de første, der kvalificerede sig til VM i 2022. Der er endnu ikke trukket lod til grupperne.