Fodbold

Tuchel føler sig presset til at gamble med sine spillere

Chelsea-træner Thomas Tuchel frygter at se mange skader, fordi spillerne presses af coronasituationen.

Efter to pointtab i træk i Premier League kom Chelsea tilbage på vinderkurs, da holdet søndag vandt 3-1 ude mod Aston Villa.

Men trods de tre point til topstriden var det ikke udelukkende glæde, Chelsea-træner Thomas Tuchel mødte pressen med efterfølgende.

Han er nemlig stærkt bekymret for sine spilleres ve og vel. Eksempelvis var det kun af nød, den belgiske angriber Romelu Lukaku måtte ind allerede i pausen og spille kampen til ende.

- Det er ikke let, når man har været ude med en skade i længere tid med en stor krop som Lukaku, og du så bagefter får corona, lyder det fra den tyske træner.

- Hvis man bare kigger på kamprapporten og ser navnene, tænker man måske "fint, der er de 18 spillere, og det er topnavne". Men kigger man dybere, så kan man se, at vi er udfordret, og at vi tager store risici.

Er tvunget til at spille

Premier League har trods et stort coronaudbrud blandt spillere og stab hos klubberne holdt fast i at forsøge at afvikle det komprimerede juleprogram.

Chelsea er blandt klubberne, som har været ramt af coronasmitte, og ifølge Tuchel har det sat mange spillere tilbage fysisk. Alligevel er de nødt til at spille, og han frygter store skadesproblemer til følge.

- Callum Hudson-Odoi var tvunget til at spille 90 minutter lige efter coronasmitte grundet skader i løbet af kampen. Det er sådan, det er lige nu, siger Tuchel.

- Jeg er blevet meget bekymret hen over de seneste uger. Jeg er bekymret for spillernes helbred og sikkerhed.

Chelsea ligger nummer tre i Premier League med seks point op til førende Manchester City.