Barcelona henter City-angriber i kæmpe handel

Den spanske storklub får tilgang af Ferran Torres, der er blevet udstyret med en lang kontrakt.

Rygterne har svirret i noget tid, og nu er det så officielt.

Offensivspilleren Ferran Torres skifter Manchester City ud med FC Barcelona efter mindre end halvandet år i England.

Det meddeler Torres selv i en video på FC Barcelonas Twitter-profil.

Han har fået en femårig kontrakt, skriver klubben på sin hjemmeside.

Ifølge den velansete transferjournalist Fabrizio Romano betaler Barcelona lidt over 400 millioner kroner for Torres, dertil kommer 75 millioner i bonusser.

Hans frikøbsklausul er sat til næsten 7,5 milliarder kroner, men det er ikke usædvanligt at se disse klausuler i de store spanske klubber. Dermed undgår de, at spilleren pludselig bliver købt fri.

Allerede 23. december bekræftede City-træner Pep Guardiola, at en handel var på trapperne – og den ville han ikke stå i vejen for.

- Vi er ikke som andre klubber, der siger "bliv", når en spiller vil skifte. Vil de det, fordi de tror, at de kan blive gladere et andet sted, skal de skifte. Jeg er glad på hans vegne, lød det.

I Barcelona bliver Torres holdkammerat med Martin Braithwaite. De to dækker de samme pladser på banen, og tilgangen kan derfor næppe regnes som godt nyt for danskeren.

Braithwaite har siddet ude med en skade siden begyndelsen af september. Hans seneste kamp ligger helt tilbage i august.

Et problemramt Barcelona-hold

Underskriften kommer på et belejligt tidspunkt, for Barcelona har hårdt brug for hjælp. I slutningen af oktober fyrede storklubben Ronald Koeman og ansætte klublegenden Xavi.

Det er siden blevet til tre sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Catalanerne indtager i øjeblikket en syvendeplads i LaLiga og er hele 18 point efter førerholdet Real Madrid, der dog har spillet en kamp mere.

Måske kan det vende med Ferran Torres, der er en ganske målfarlig herre. Han har spillet 22 landskampe for Spanien med 12 mål til følge.

Torres var også med under EM-slutrunden i sommer, hvor han blandt andet var med til at give tilskuerne i Parken noget af en oplevelse. Torres begyndte nemlig på banen i ottendedelsfinalen mod Kroatien, der endte med en 5-3-sejr til spanierne efter forlænget spilletid.