Guardiola satte rekord og gør noget, ingen andre har været i nærheden af

Manchester City vandt onsdag deres tiende Premier League-kamp på stribe. Det er fjerde gang, det sker med Pep Guardiola som manager.

Pep Guardiola har haft god succes som manager i Manchester City, og onsdag satte han en ny tyk streg under, hvor godt et mandskab han har fået sat sammen.

Manchester Citys 1-0-sejr over Brentford onsdag aften var nemlig deres tiende sejr i træk i Premier League.

Det er i sig selv en fornem præstation, men faktisk er det langt fra første gang, at Guardiolas tropper er lykkes med det.

Med onsdagens sejr er det nu sket hele fire gange i tiden under Guardiola, hvilket med længder er en ny Premier League-rekord. Det skriver statistiskvirksomheden OptaJoe.

Ingen anden manager i Premier League har formået at sætte to stimer á ti sejre på stribe sammen, mens Guardiola altså nu har gjort det fire gange.

Guardiola og City sidder også på rekorden for flest Premier League-sejre i træk. Fra august 2017 til december 2017 vandt de 18 kampe på stribe. En rekord, de deler med Liverpool.

Intet er afgjort

De mange sejre noteres naturligvis ikke kun i rekordbøgerne, men også i tabellen.

Her har Manchester City nu sikret sig et solidt forspring på otte point ned til Chelsea på andenpladsen og ni point ned til Liverpool, der har en kamp i baghånden.

På trods af det gode udgangspunkt vil Guardiola dog ikke høre tale om, at noget skulle være afgjort endnu.

- I skal alle sammen have tak for jeres pæne ord, fordi vi vinder, men jeg kommer ikke til at tro på nogle af jeres ord om, at det allerede er slut eller forventet, for Chelsea og Liverpool er mere end exceptionelle, siger Guardiola ifølge BBC.

Samtidig er han heller ikke sen til at understrege, at føringen udelukkende er Manchester Citys fortjeneste.

- Forspringet er der ikke, fordi de (Chelsea og Liverpool, red.) har smidt point, men fordi vi har vundet ti kampe i træk, siger han.

Manchester Citys næste kamp er et møde med Arsenal i Premier League den 1. januar.