Fodbold

Nægtes adgang til landsholdet - argumenter kaldes "mistænkelige"

Den engelske Premier League-klub Watford er kommet i unåde efter beskyldninger fra Det Senegalesiske Fodboldforbund.

Skal Ismaïla Sarr spille for Senegal ved de afrikanske mesterskaber?

Det er faktisk svært at svare på, selvom African Cup of Nations, som turneringen også kaldes, begynder 9. januar.

Watford-angriberen er udtaget af det senegalesiske forbund, men lige nu beskylder forbundet Watford for at nægte spilleren at tage afsted. Det skriver Sky Sports.

- På mail den 31. december underrettede den engelsk klub Watford på baggrund af argumenter, der var lige så mistænkelige som fejlagtige, sin beslutning om at blokere spilleren Ismaïla Sarr, som ellers har udtrykt sin lyst til at være med det senegalesiske landshold til de afrikanske mesterskaber i Cameroun, skriver forbundet i et statement.

Forbundet skriver ligeledes, at de reagerede omgående på henvendelsen fra den engelske klub. De vil have spilleren til rådighed - og det skal være senest 3. januar.

Ismaïla Sarr har siddet ude med en skade siden slutningen af november og har derfor misset de seneste ni kampe.

Watford svarer igen

Søndag reagerede den engelske klub selv på sagen. Tilbageholdelsen af spilleren skyldes ifølge Watford netop, at Sarr er skadet. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- I begyndelsen af december skrev vi til Senegals fodboldforbund og redegjorde for den kliniske diagnose af Ismaïlas skade og fulgte straks op ved at fremsende MR-scanninger, der viser skadens omfang.

Watford skriver videre, at de har informeret landsholdet om spillerens genoptræningsproces og den sandsynlige tidshorisont for et comeback efter konsultation med medicinske eksperter. Det er sket igen inden for de seneste 10 dage, lyder det også.

Senegal klar til at gå hele vejen

Men så let giver det Det Senegalesiske Fodboldforbund sig ikke. De er klar til at tage sagen til FIFA, hvis det bliver nødvendigt.

- Det Senegalesiske Fodboldforbund ønsker med denne kommunikation at udtrykke dets dybeste fordømmelse af denne disrespektfulde, ødelæggende og diskriminerende opførsel fra Watfords hierarki, som utvivlsomt forsøger at holde en spiller fra at spille med landsholdet, står der videre i den meddelelse, som er sendt ud.

Tidligere er det kommet frem, at den nigerianske angriber Emmanuel Dennis fra selvsamme klub ikke kommer til at deltage ved mesterskaberne, da Nigeria ikke efterspurgte ham i tide.

Det er almen kendt, at spillere med afrikanske rødder drager til de afrikanske mesterskaber, selvom det for mange Premier League-klubber betyder, at de må undvære deres profiler i et presset kampprogram.