Fodbold

England-comeback vil føles som at komme hjem for Eriksen, siger agent

Martin Schoots, agent til Christian Eriksen, antyder kraftigt, at danskeren har en drøm om at kunne spille fodbold i England igen.

Christian Eriksen vil tilbage til livet som professionel fodboldspiller. Han vil til VM.

Men det er de færreste fodboldspillere, der kommer i betragtning til en stor slutrunde uden at være tilknyttet en fodboldklub. I øjeblikket er danskeren uden klub, efter han i december blev løst fra sin kontrakt i italienske Inter.

Til BBC antyder Eriksens agent, Martin Schoots, at det ikke vil gøre noget, hvis danskerens kommende klub har hjemme på britiske øer.

- At spille i England igen vil helt sikkert føles som at komme hjem for Christian og hans familie.

- Christian er altid blevet behandlet ekstraordinært godt af den britiske befolkning. Ikke kun for hans evner med en fodbold, men også på grund af hans menneskelige værdier, hans beskedenhed og altruisme, siger Martin Schoots.

Christian Eriksen har tidligere spillet for London-klubben Tottenham Hotspurs. For to år siden forlod han klubben til fordel for den italienske storklub Inter.

Her kan han ikke længere spille, efter han i sommer fik indopereret en ICD-enhed i forbindelse med sit hjertestop under EM-kampen mod Finland. I samarbejde kom Inter og Eriksen-lejren frem til, at det ville være bedst at gå hver til sit.

"Mit mål er at komme til VM"

Tirsdag aften offentliggjorde DR dele af et større interview, hvor Christian Eriksen bekræftede, at han ønsker at vende tilbage til fodboldbanen i et professionelt sammenhæng.

- Mit mål er at komme til VM i Qatar. Jeg vil med. Og det har hele tiden været mit mindset. Det er et mål og en drøm, og hvis det hele går, som det skal. Jeg kan komme tilbage. For det første føler jeg ikke, der er sket noget for min krop har det fint. Den er ved at være i rigtig fin form igen, siger Christian Eriksen.

I interviewet fortæller Christian Eriksen, at der ikke er nogen grund til ikke at fortsætte fodboldkarrieren. Lægerne har sagt god for det efter masser af undersøgelser, og det føles for ham som et grønt lys til at komme i gang med at spille fodbold igen.

Christian Eriksen har mere tid til at komme tilbage i form end normalt, da VM i 2022 først skal spilles i november og december.