Fodbold

Eriksen-interview er planlagt meget detaljeret, siger ekspert

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker forventer, at Christian Eriksen fortsætter i en klub fra øverste hylde.

Christian Eriksen brød tirsdag aften tavsheden.

Landsholdsstjernen talte i et stort interview med DR ud for første gang siden sit hjertestop under EM i sommer. Og Eriksen havde gode nyheder.

Han kunne nemlig fortælle, at han har planer om at fortsætte karrieren, og at drømmen er VM i Qatar.

Eriksen er dog stadig klubløs, så første skridt mod et landsholdscomeback er naturligvis at finde en klub. Datoen siger den 4. januar, hvorfor det kun er få dage siden, at transfervinduet åbnede den 1. januar. Og det er Eriksen-lejren i den grad godt klar over, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Jeg tror, at interviewet er planlagt og sendt ud på et tidspunkt, hvor vi er i starten af transfervinudet. Christian Eriksen er transferfri, så han kan spille og tegne kontrakt alle de steder, han vil. Alle de klubber, som vil bruge ham, og som er interesseret, de begynder at lægge deres puslespil lige nu for, hvilke spillere de vil have ind i januar.

- Så det er nok ikke tilfældigt, at man så tidligt i januar melder ud, at Christian Eriksen er til rådighed. Christian vil gerne spille fodbold, så kom og hent mig, kan man jo nærmest sige, de siger. Hans agent skal nu på rigtigt arbejde og ikke bare gå og melde ud til medierne, hvordan Eriksen har det.

- På den led er det her Eriksen-interview planlagt meget detaljeret i forhold til, at klubber vil stå i kø for en verdensklasse og transferfri spiller, lyder vurderingen.

Kigger mod klubber på øverste hylde

Spørgsmålet er så bare, hvor Eriksens fodboldfremtid ligger.

Det bliver under ingen omstændigheder i Italien, da det ikke kan lade sig gøre at spille i Støvlelandet med en pacemaker som Eriksens.

Danmark, Holland og England har været nævnt som mulige destinationer, og Mads Junker er ikke i tvivl om, hvor Eriksens niveau er lige nu.

- Jeg er ikke i tvivl om, han stadig kan kigge mod klubber på øverste hylde. Han har jo faktisk bare misset det her efterår. Og det kunne lige så vel have været fra en skade, siger eksperten.

Christian Eriksen har tidligere tørnet ud for Tottenham i England og Ajax i Holland, inden han i januar 2020 skiftede til Inter. Han fik sin fodboldopvækst i Middelfart og OB på Fyn.