Fodbold

Eriksen: Jeg vil til VM i Qatar

Christian Eriksen deler endnu mere godt ud fra sit interview med DR.

Christian Eriksen kommer til at fortsætte sin fodboldkarriere, og det helt store mål er at være på holdkortet, når der er VM i Qatar senere i år.

Det fortæller han til DR i et stort interview.

- Mit mål er at komme til VM i Qatar. Jeg vil med. Og det har hele tiden været mit mindset. Det er et mål og en drøm, hvis det hele går, som det skal. Jeg kan komme tilbage. For det første føler jeg ikke, der er sket noget, for min krop har det fint. Den er ved at være i rigtig fin form igen. Der er lang tid til, så indtil da handler det bare om at spille fodbold og vise, man kan ramme samme niveau igen, siger han i en video, han har delt på sin Instagram.

Han fortæller, at der ikke er nogen grund til ikke at fortsætte fodboldkarrieren. Lægerne har sagt god for det efter masser af undersøgelser, og det føles for ham som et grønt lys til at komme i gang med at spille fodbold igen.

Christian Eriksen har ikke spillet en fodboldkamp, siden han kollapsede med et hjertestop og blev genoplivet på græstæppet i Danmarks EM-åbningskamp mod Finland i juni.

Frygter ikke et nyt hjertestop

Hvis han skal til VM i Qatar 2022, skal han have fundet sig en klub. Lige nu er han uden en arbejdsgiver, fordi hans kontrakt i italienske Inter blev ophævet i december.

I Italien er det således ikke muligt at blive godkendt som professionel sportsudøver, hvis man har en pacemaker som den, Christian Eriksen fik indopereret efter sit kollaps i Parken.

Hvor han ender, tør han endnu ikke spå om, men han vil tage beslutningen sammen med sin familie, når han har sine muligheder på det rene.

Han slår desuden fast, at han ikke frygter at falde om med et nyt hjertestop.

- Overhovedet ikke. Ikke det fjerneste. Jeg var lidt i starten påpasselig med, hvor meget kan ens hjerte holde til nu, efter hvad der er sket og ligesom teste det igennem, men jeg føler, jeg er blevet clearet og er blevet testet og holdt hånden over så meget, som jeg overhovedet kunne. Så nej, jeg er overhovedet ikke bange for, at det skulle ske igen, siger Eriksen til DR.

Christian Eriksen har tidligere i karrieren tørnet ud for Ajax og Tottenham, inden han i januar 2020 skiftede til italienske Inter.

Han har fået en stor del af sin fodboldopdragelse i OB, hvor han også har holdt sig fysisk i gang i noget af den tid, der er gået, siden han faldt om i juni.