Fodbold

Lössl nægter at vende tilbage til FCM

Jonas Lössl skal tilbringe resten af sæsonen hos Premier League-klubben Brentford, som også har sikret sig en købsoption, der kan forlænge opholdet.

Han forlod Premier League til fordel for FC Midtjylland, men efter et år i den danske Superliga er han nu atter tilbage i det engelske.

Den 32-årige danske målmand Jonas Lössl har lavet en aftale med Premier League-klubben Brentford, hvor han som udgangspunkt skal være indtil sommer.

- I første omgang ser vi hinanden an med seks måneders leje, og så er der lagt en plan sammen med klubberne og mine repræsentanter for, hvad der skal ske til sommer ud fra forskellige scenarier, siger Jonas Lössl til TV 2 SPORT.

Egentlig er Lössl på kontrakt med midtjyderne indtil sommeren 2025, men planen er på ingen måde at vende tilbage til heden, når lejeaftalen med Brentford udløber.

Er FC Midtjylland et af de førnævnte scenarier?

- Nej.

Hvorfor?

- Da jeg kom retur til FCM i vinter, sagde jeg, at jeg kom supermotiveret hjem og ville være med til at flytte klubben gennem lederskab og de erfaringer, som jeg har fået gennem min karriere. Af forskellige årsager har det været svært for mig at indtage den rolle, som jeg var tiltænkt, og det har været skuffende, siger Lössl.

- Det var et match, da vi skrev under i januar 2021, men jeg føler ikke, at de gensidige forventninger, vi havde til hinanden, er blevet opfyldt, og derfor drager jeg nu videre i min karriere. Jeg ville have elsket at slutte, hvor det hele startede. Det var derfor jeg vendte hjem, mens jeg stadig følte, at jeg kunne bidrage med noget både på og uden for banen, men eventyret skulle ikke slutte sådan i denne omgang.

Røg ned som andenmålmand

Den rutinerede målmand vendte altså ikke tilbage til den rolle, han havde forventet i FCM.

Undervejs i opholdet røg han ned som andenmålmand i klubben bag den 21-årige islænding Elias Olafsson. En udvikling, der ifølge Lössl også spillede en rolle i beslutningen.

- Det har en vis vægtning i den samlede ligning, siger han.

Af samme grund var de sportslige udsigter i foråret 2022 ikke forenelige med det, han ønskede for sin karriere.

- Jeg tog hjem til en bestemt rolle i FCM og skiftede Premier League ud med Superligaen. Den rolle ændrede sig, og det blev jeg nødt til at tage aktion på.

"Det var ikke det, jeg havde regnet med efter bare ét år"

Det på trods er den danske keeper ikke direkte skuffet over sit comeback, men han havde alligevel forventet noget andet, da han vendte hjem.

- Jeg synes, holdet og jeg leverede på banen, og der har været nogle fede oplevelser med nogle dejlige mennesker. Men det er da klart, at det var ikke det her, jeg havde regnet med, et år efter jeg kom.

Samtidig understreger han, at trænerskiftet med Bo Henriksens indtræden ikke har spillet en rolle, da "Bo er en fantastisk fyr", selvom de ikke altid har set ens på tingene.

I sidste ende blev der på grund af situationen åbnet op for flere gode løsninger i både Premier League og andetsteds. Valget faldt dog i sidste ende på Brentford, der har et tæt bånd med FC Midtjylland.

- Brentford var ikke min eneste mulighed i Premier League, og der var også muligheder andre spændende steder, men jeg tilvalgte Brentford grundet deres topprofessionelle setup og de perspektiver, som ligger i den her mulighed, siger han.

Jonas Lössl spillede sit første seniorfodbold for FC Midtjylland fra 2008 til 2014.

Målmanden har siden spillet i Everton, Mainz 05, EA Guingamp og Huddersfield.