Fodbold

- En dybt personlig proces, siger Hjulmand om Eriksens valg

Landstræneren svarer også på, hvorvidt der kan blive en plads til Eriksen i VM-truppen.

Tirsdag slog Christian Eriksen fast, at han vil tilbage på fodboldbanen.

Det er hans stor mål at komme til VM i Qatar, der begynder i slutningen af november. Men det har ikke været let at komme til den konklusion. Det fortæller Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Det er en dybt personlig proces, han har været igennem mod at tage et valg sammen med familien. Det er der, beslutningen har ligget. Uanset om det ville blive det ene eller det andet udfald, ville jeg støtte ham. Altid. Hele tiden.

- Jeg glæder mig utroligt meget over, at det er en afklaret Christian, der har truffet den her beslutning efter en meget, meget lang proces.

- Jeg har selvfølgelig vidst i noget tid, at det var den vej pilen pegede, men der var en proces, som han skulle igennem først, før vi ville få den her afklarede Christian, der er fuldstændig tryg og har en familie, der står bag det. Det har taget noget tid, lyder det.

Landstræneren fortæller, at de to har været i kontakt "en hel del" undervejs, hvor de både har mødtes og talt i telefon.

Første mand på holdkortet

Siden Eriksen faldt om i EM-kampen mod Finland den 12. juni, har han ikke spillet en fodboldkamp.

Alligevel har han øjnene rettet mod den kommende VM-slutrunde. Derfor er det helt afgørende spørgsmål:

Har du plads til ham på et VM-hold?

- Christian er en klassespiller. I tæt på et årti har han været første mand på holdkortet. Han er en af vores allerbedste spillere, og kommer han tilbage på det niveau, som han har spillet med i de seneste mange år – og jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle det – så er det klart, at han er en topspiller.

- Vi skal huske, at Christian ikke har været skadet, så mon ikke han kommer tilbage bedre end nogensinde?

Kvaliteter som ganske få

Uanset, hvordan man tolker svaret på netop det spørgsmål, er der ingen grund til at så tvivl om den tidligere Inter-spillers kvaliteter.

- Han er enormt vigtig som spiller. Han opfatter rytmen i kampen som meget, meget få i Europa, og på vores landshold har han i rigtig lang tid været omdrejningspunktet i spillet, og han har været rytmen i spillet. En Christian i topform vil kunne give landsholdet et løft, siger Kasper Hjulmand.

I øjeblikket er midtbanespilleren uden klub, da han i december fik ophævet sin kontrakt med Inter. Reglerne i Italien gør således, at man ikke må spille fodbold med en ICD-enhed af den slags, som Eriksen fik indopereret efter sit kollaps.

Skal nok finde ny arbejdsgiver

Men fynboen bør ikke få problemer med at finde en ny klub, lyder vurderingen.

- Med det niveau, som alle klubber i Europa ved, han har, så kan det godt blive på et rigtig højt niveau. Jeg ønsker kun det bedste for Christian. Når han er på sit bedste, er han en rigtig god spiller i Europa, og det tror jeg, der er rigtig mange klubber, der ved, siger Kasper Hjulmand.

Christian Eriksen deler endnu mere godt ud fra sit interview med DR.

Den holdning deler TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Jeg er ikke i tvivl om, han stadig kan kigge mod klubber på øverste hylde. Han har jo faktisk bare misset det her efterår. Og det kunne lige så vel have været fra en skade, siger Mads Junker, der samtidig mener, at interviewet er meget nøje planlagt, da transfervinduet netop er åbnet.

- Det er nok ikke tilfældigt, at man så tidligt i januar melder ud, at Christian Eriksen er til rådighed. Christian vil gerne spille fodbold, så kom og hent mig, kan man jo nærmest sige, de siger.

I sin karriere har offensivspilleren repræsenteret store klubber som Ajax, Tottenham og Inter.