Fodbold

Eriksen: - Jeg kan huske alt. Undtagen de minutter, hvor jeg var sendt til himlen

Den danske landsholdsstjerne åbner for sin oplevelse af at svæve mellem liv og død i stort interview med DR.

Nationen holdt vejret i de minutter, hvor Christian Eriksen lå livløs på grønsværen efter at været blevet ramt af et hjertestop 12. juni i EM-kampen mod Finland.

Men hvordan oplevede hovedpersonen selv at svæve mellem liv og død?

Det sætter Christian Eriksen nu selv ord på i et interview med DR.

- Jeg kan huske alt. Undtagen de minutter, hvor jeg var sendt til himlen, siger han.

Åbningskampen mod Finland var 43 minutter gammel, da en blanding af rædsel og vantro bredte sig på tribunerne ved synet af Eriksen, som helt upresset bare faldt til jorden.

Først efter at være blevet bragt ud til ambulancen går alvoren op for Eriksen

- En af ambulanceredderne spørger en af landsholdslægerne: ’Hvor lang tid var han væk?’, og så siger han tre-fire minutter eller sådan noget. Der går det op for mig, at jeg seriøst var væk, fortæller Christian Eriksen.

Siden sit kollaps har manden med de 109 landskampe ikke spillet fodbold.

Står uden klub

Men danskeren står i øjeblikket uden klub. I december blev han løsrevet fra sin kontrakt i den italienske storklub Inter, da det ikke er lovligt at dyrke elitesport i Italien med en indopereret ICD-enhed, en slags mini-hjertestarter, som den 29-årige fynbo nu er udstyret med.

Frygten for en gentagelse af oplevelsen fra 12. juni 2021 tynger ikke det 29-årige landsholdsikon.

Det forklarer han selv på Instagram i et klip fra DR's interview.

- Jeg er ikke det fjerneste bange for at kollapse igen. I starten var jeg, men jeg føler, at jeg er blevet testet og clearet og holdt hånden over, så meget som jeg overhovedet kunne, siger han.

Christian Eriksen siger tak i et interview med DR.

Landstræner Kasper Hjulmand fortæller, at han siden i sommer har været i løbende dialog med Christian Eriksen og har fulgt med i hans genoptræningsforløb.

I første omgang skal Christian Eriksen dog have afklaret sin klubfremtid. Blandt andet hans tidligere klub Tottenham har været i spil på spekulationsbørsen sammen med Ajax Amsterdam, Bayern München og nedrykningstruede Newcastle.